NHL-kausi on aluillaan ja fanien innostus sen mukaista.

Aivan jokaiseen NHL-kaupunkiin into ei kuitenkaan ole tarttunut. Alkaneen kauden heittopussiksi povaillun Ottawa Senatorsin alennustila näkyy karulla tavalla myös seuran kotiotteluiden katsojaluvuissa.

Senatorsin viime yön kotiottelua St. Louis Bluesia vastaan seurasi paikanpäältä NHL-mittapuulla surkeat 9214 katsojaa. Luvussa on kaiken lisäksi mukana myös kausikorttien omistajat, jotka eivät välttämättä edes vaivaudu paikalle jokaiseen otteluun.

Hallitsevan Stanley Cup -voittajan kohdalla odottaisi kenties areenan täyttyvän katsojista, varsinkin jääkiekon kotimaassa Kanadassa.

Senatorsin kohdalla osa faneista tosin on hylännyt joukkueen menestyksen puutteen sijaan johtuen omistaja Eugene Melnykistä. Jatkuvasti negatiivisia uutisotsikoita keräävä öykkäriomistaja on karkottanut käytöksellään ja kommenteillaan valtavan määrän faneja katsomoista. Miehen toivotaankin yleisesti myyvän seuran eteenpäin, mikä saattaisi palauttaa myös omistajaan täysin tympääntyneet fanit takaisin Canadian Tire Centren lehtereille. Tämä lienee kuitenkin turha toivo, mikäli asiantuntijoita on uskominen.

– Kaikki Melnykin tuntevat sanovat, ettei hän tule myymään seuraa, ellei ole aivan pakko. Hän rakastaa olla seuran omistaja. Jos hän myisi Senatorsin, hän olisi taas pelkkä tavallinen kaveri, sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman arvioi.

Senators hävisi yön ottelunsa Bluesille maalein 4-6. Sen kaudesta näyttääkin olevan tulossa juuri odotetun kaltainen kärsimysnäytelmä – sen kausi on alkanut kolmella tappiolla. Joukkueen kannattaakin totutella pelaamaan kotiottelunsa puolityhjille lehtereille.

Jouni Nieminen 🇺🇦

@OnsideWithJouni
Ottawa Senatorsin ottelussa tänään - siis Ottawassa, jääkiekon kotimaan pääkaupungissa - oli 9,214 maksanutta katsojaa seuraamassa Sensin peliä Stanley Cup-mestari St. Louis Bluesia vastaan. Ei hyvä.