Yleisesti maailman kaikkien aikojen ykkösjääkiekkoilijana pidetyllä Wayne Gretzkyllä on nimissään vino pino NHL:n ennätyksiä, joista useita on pidetty lähes lyömättöminä.

Yksi ”ysiysin” kovimmista rekordeista lienee taalaliigan runkosarjan maaliennätys, 894 osumaa.

Nykyisistä aktiivipelaajista korkeimmalla olevan Aleksandr Ovetshkinin mahdollisuutta rikkoa ennätys on kuitenkin alettu pitää mahdollisena jo kahdeksan kertaa NHL:n maalikuninkuuden voittaneen venäläistähden tykittessä osumia edelleen komeaan tahtiin.

”Ovin” tämänhetkinen saldo on 659 maalia, joilla hän on kaikkien aikojen listalla sijalla 13 ja miehen nykyinen sopimus Washington Capitalsin kanssa on voimassa kauden 2020-21 loppuun asti.

Nyt Ovetshkinin mahdollisuuksista ohittaa Gretzky on kysytty listalla kolmantena olevalta (766 maalia) tshekkilegenda Jaromir Jagrilta.

47-vuotiaan Jagrin mielipide asiaan on selvä.

– Kaikki riippuu siitä, haluaako hän edelleen jatkaa pelaamista NHL:ssä vai ei, Jagr toteaa NHL:n venäjänkielisten nettisivujen haastattelussa ja jatkaa:

– Jos hän haluaa jatkaa, tulee hän rikkomaan sen. Kyse on siitä, onko Waynen ennätyksen rikkominen hänelle tärkeää vai haluaako hän palata kotiin ja nauttia elämästä.

Mikä sitten olisi Jagrin oma ratkaisu vastaavassa tilanteessa?

– Jos olisin Ovetshkin, yrittäisin kaikkeni saavuttaakseni ennätyksen, itsekin uraansa edelleen kotimaassaan jatkava teräsmies vakuuttaa.