Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti maanantaina, että vuoden 2022 MM-kotikisat pelataan 13.-29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä. Jälkimmäisenä mainitussa pelataan turnauksen toinen alkusarjan lohko ja kaksi puolivälierää.

Nyt Helsingissä ei nähdä ratkaisuotteluita, vaan ne viedään Tampereelle. Kannen areenan on määrä valmistua vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen painotti tiedotteessa, että tavoitteena on järjestää kaikkien aikojen MM-kisat.

– Voin ilokseni todeta, että ainakaan puitteista tavoite ei jää kiinni. Olemme erittäin tyytyväisiä, että kisapaikoiksi valikoituivat lopulta nimenomaan Tampere ja Helsinki, joilla on ollut Suomen kotikisojen historiassakin olennainen merkitys.

Helsingin maineikkaassa Hartwall Arenassa kisojen on pelattu aiemmin vuosina 1997 ja 2003 sekä peräkkäin 2012 ja 2013.

Tampereella MM-kisoja on pelattu viidesti vuodesta 1965 lähtien ja kisapaikkana on toiminut Hakametsän jäähalli. Jääkiekon MM-kisat on ensimmäinen suurtapahtuma, joka järjestetään uudella areenalla.

Jääkiekkoliitto tiedotti maanantaina myös tulevien turnauksien maajoukkueista. Leijonien nipun näet täältä ja parin kuukauden päästä pelattaviin MM-kisoihin valmistautuvan Nuorten Leijonien rosterin täältä.