Miten tämä voi olla edes mahdollista? Täysin absurdi tilastofakta kuvaa liigajoukkueen koko kauden jatkunutta järjetöntä tuskaa

© Kuva: Juha Tamminen

Viimeistely on ollut Ässille tällä kaudella Liigassa lievästi sanottuna haastavaa. Kautensa hyvin aloittanut, mutta nyt jo 11:nneksi vajonnut pata on tehnyt syksyn 14 ottelussa vain 20 täysosumaa. Se on vähiten kaikista.

Maalinteon tuskaa kuvastaa kaikkein parhaiten se, että Ässien ykköskentäksi merkitty viisikko on pystynyt iskemään vain kaksi maalia koko kaudella. Ykköskentän prosenttiosuus joukkueen kaikista maaleista on siis vaivaisesti kymmenen paikkeilla vähän laskutavasta riippuen.

Oheiseen Liigadatan tilastoon ei ole huomioitu voittolaukauskisojen ratkaisevia osumia.

Ässien ykköskenttä on iskenyt maalinsa lokakuun alussa. Ensimmäinen päivä kuluvaa kuuta pata jyräsi Kuopiossa KalPan 3-0, ja tuossa pelissä ykkössentteri Peter Tiivola iski voittomaalin laituri Lenni Killisen syötöstä. Kakkossyöttäjä oli ykkösparin pakki Jakob Stenqvist.

Seuraava tällainen maali näki päivänvalonsa 5. päivä 5-3-voittoon päättyneessä HPK-pelissä. Osuma oli taas kaksikon Tiivola-Killinen käsialaa. Nyt kakkossyöttäjä oli Teemu Vuorisalo.

Tilastossa kannattaa huomioida se, että ”kenttä” on Liigassa häilyvä käsite neljän hyökkäysketjun ja kolmen puolustajaparin takia. Lisäksi pöytäkirjaan on mahdollista merkata joko 13. hyökkääjä tai 7. pakki.

Jokainen tämän lukija ymmärtänee silti, että Ässien maalinteon tuska on luokkaa hälyttävä. Muissa peleissä ykköshyökkäystrioksi merkatut pelaajat eivät maaleja ole pystyneet latomaan yhdessä. Koita siinä sitten olla uskottava pelote vastustajien silmissä, saatika menestyä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!