Liigan alkukauden yksi suurimmista puheenaiheista on ollut päähän kohdistuneet taklaukset, joista on jaettu jo useita pelikieltoja.

Täksi kaudeksi SaiPaan siirtynyt slovakialaishyökkääjä Tomas Záborský ottaa asiaan kantaa Liigan virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

– Vitsailin itseasiassa pukukopissa, että Liigassa on alkanut pelikieltojen määrästä päätellen metsästyskausi. Olen todella vahvasti vastaan päähän kohdistuneita taklauksia, erityisesti niitä, jotka eivät ole välttämättömiä. Joskus pelaajat vain kääntyvät viimeisellä sekunnilla, eikä törmäystä voi estää. Joskus pelaajan liikettä on myös mahdotonta lukea, Záborský muistuttaa.

31-vuotias slovakki vaatii dramaattisia seurauksia pelaajille, jotka toistuvasti syyllistyvät rumiin, sääntöjenvastaisiin taklauksiin.

– Mielestäni ei ole oikein, että sama pelaaja voi saada kauden aikana kolme kertaa pelikiellon päähän taklaamisesta. Rangaistuksen pitää olla hänen kohdallaan paljon vakavampi. Tuollaiset teot voivat lopettaa uran. Liiga on kuitenkin ottanut nyt ankaramman linjan pelikieltojen suhteen ja uskon tilanteen parantuvan, Záborský toteaa.