Liiga julkaisi syksyn älykiekkodataa – tässä ovat kovin luistelija, tarkin syöttäjä ja kiekkorohmu!

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga julkaisi tänään runsaasti syyskauden älykiekon tilastosatoa. Wisehockey pystyy mittaamaan luistelunopeuksia, -matkoja, laukausten kovuutta, syöttötarkkuuksia ja aloitusvoittoja.

Nyt Liigan julkistamissa tilastoissa oli kuitenkin parhaat vain kolmessa kategoriassa: kiekonhallinta-ajassa, luistelumatkassa ja syöttöprosentissa.

Eniten kiekkoa hallussaan on pitänyt KalPan Lasse Lappalainen. Peliväline on istunut hänen lavassaan peräti 1605,7 sekuntia. Toiseksi kovin kiekkorohmu on ollut Tapparan Valtteri Kemiläinen, joka on pitänyt kiekkoa huomattavasti Lappalaista vähemmän, 1538 sekuntia.

Liigan ahkerin luistelija peliaikaansa suhteutettuna on Lukon Mikko Petman. Hän on luistellut komeat 284,3 metriä minuutissa. Kakkosena on HIFK:n Teemu Enberg 284 metrillä minuutissa.

Tarkin syöttäjä on ollut Valtteri Kemiläinen. Puolustajan syötöt ovat osuneet 88,5 prosenttisesti oikeaan kohteeseen. Kakkosena on Kärppien huippulupaus Aatu Räty, jonka syötöt ovat napsuneet 88,2 prosenttisesti kohdilleen.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️