Leijonien MM-kultatarinasta tehdään elokuva – luvassa uusia paljastuksia kulisseista: ”Ilmapiiri ei ollut mitenkään leppoisa”

© Kuva: Getty Images

Leijonien kevään MM-tarina päätyy myös dokumenttielokuvan muotoon.

Kanavajätti C More tiedottaa, että kevään turnauksesta tehdään kaksiosainen elokuva. Itsenäisyyspäivänä julkaistavan teoksen takana ovat toimittaja Jani Uotila ja kuvaaja Matias Ziemann, jotka ovat vuosikausia seuranneet Leijonia kirjaimellisesti lähietäisyydeltä. Dokumentti paneutuu tekijöiden mukaan uduella tavalla kisojen kulisseihin.

Luvassa on myös maukkaita paljastuksia kultatarinan takaa. Uotila lupaa, että ainutlaatuisen näköalapaikan ansiosta luvassa onkin lukuisia uusia näkökulmia jo julkisuudessa käsiteltyihin asioihin vaikkapa siitä, milloin ja ketkä päättivät, että NHL-pelaajia ei enää odoteta joukkueen vahvistuksiksi.

– Myös se käy dokumentissa ilmi, että vaikka odotukset olivat matalalla, oli joukkueen sisällä ennen avausottelua Kanadaa vastaan erittäin kovat paineet. Ja toisin kuin julkisuuteen annettiin ymmärtää, myöskään ilmapiiri ei ollut mitenkään leppoisa turnauksen avauspelin alla, Uotila avaa.

Lisäksi tarkastelussa ovat pienimmätkin nyanssit, jotka voivat tuntua turhilta mutta saattavat ratkaista isoja asioita.

– Tästä yhtenä esimerkkinä on joukkueen hieroja Juha Sulin, joka näyttää, miten hän rakkaudella valmistelee vaihtopenkillä tarvittavat jääpussit juuri sellaisiksi kuin kukin pelaaja haluaa.

Uutuuselokuvan molemmat osat lähetetään C Moren ohella myös maksuttomalla MTV-kanavalla ennen joulua. Tarkat päivämäärät tarkentuvat kanavan mukaan myöhemmin.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!