Kritisoitu NHL:n suomalaispelaaja löi jauhot suuhun ihan kaikille – tähän on pystytty edellisen kerran liki 40 vuotta sitten: ”Hän on ollut satumainen”

© Kuva: Getty Images

Neljä ottelua, neljä voittoa.

Siinä 31-vuotiaan vahti Mikko Koskisen saldo NHL:ssä aikavälillä 8.-18. lokakuuta. Edmonton Oilersin veräjänvartija on pysäytellyt pikkumustia noissa peleissä huimalla 93,4 prosentin tarkuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on hieno 2,20.

Kun kerran antautunut vahti torjui viimeeksi Detroit Red Wingsin nurin, varmisti suomalainen historiallisen tempun. Koskinen on vasta toinen vahti kautta Oilers-historian, joka on pystynyt voittamaan kaikki kauden neljä ensimmäistä mittelöä. Toinen on Andy Moog kaudella 1983-84.

Toisin, ja hienommin sanottuna, Koskisen kaltaiseen vireeseen Edmontonin tolppien välissä ei ole pystytty lähes 40 vuoteen! Mehusteluun on aihetta.

Koskinen on saanut Edmontonin suunnalta nyt hurjasti kehuja. Tämä on upea juttu miettiessä viime kevään ja kesän kritiikkiä.

– Hän on ollut satumainen, Sportsnet hehkutti.

Vahva alku on ollut tarkkojen suunnitelmien tulos. Koskisella on uusi kuntovalmentaja ja myös treenit pistettiin uuteen uskoon. Onko liekehdintä seurausta näistä?

– Sitä on vaikea sanoa. Se on teidän (toimittajien) työ pohtia sitä.

– Isoin juttu on se, että tein kaikkeni kesällä ja annoin itsestäni kaiken. Sen varaan voi rakentaa itseluottamusta.

Vaikka NHL:ssä on sunnuntain vastaisena yönä vilkasta, ei Edmonton pelaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!