TPS tiedotti perjantaina tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Greg Squiresin kanssa.

31-vuotias Squires pelasi tällä kaudella itävaltalaisen 99ersin riveissä monikansallisessa EBEL-sarjassa. Siellä hän kerkesi pelata kuusi ottelua pistein 5+2=7.

Viime kaudella 169-senttinen mailataituri tahkosi KHL:ssä Kunlun Red Starsin riveissä 59 ottelua pistein 3+8=11. Yhdysvaltojen ja Kiinan kansalaisuuden omaavalla hyökkääjällä on myös kaksi kautta kokemusta Ruotsin SHL:stä.

TPS:n tiedote:

HC TPS Turku on sopinut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Greg Squiresin kanssa.

Oikeana laitahyökkääjänä operoiva Squires on pelannut alkukauden itävaltalaisen Grazin riveissä. 31-vuotias Squires omistaa sekä Yhdysvaltojen että Kiinan passit.

– Greg tuo joukkueeseen lisää luistelu- ja hyökkäysvoimaa. Hän on pelannut laidassa sekä keskellä, ja se auttaa meitä varsinkin nyt, kun Topi Nättinen on hetken pois, kertoo TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki.

169-senttinen ja 78-kiloinen Squires saapuu perheineen Turkuun sunnuntaina ja liittyy TPS:n mukaan maanantaiaamuna.

– Nyt mennään! Se oli ensireaktioni, kun agenttini kysyi mielipidettäni TPS:ään siirtymisestä, tulittaa Squires tuntojaan sopimuksesta.

Squires pelasi viime kaudella KHL:ssä kiinalaisen Kunlunin paidassa. 59 otteluun hyökkääjä teki tehopisteet 3+8.

– En tule TPS:ään rahan takia. Minä olen omat rahani jo tehnyt urani aikana. Nyt haluan vain päästä käyttämään vahvuuksiani ja auttamaan sitä kautta hienoa seuraa. Olen niin valmis pelaamaan kuin jääkiekkoilija vaan olla voi, jatkaa Squires.

– TPS:n alkukausi on ollut haastava, mutta onnistumisten kautta kurssi kääntyy. Se on aivan varma asia. Haluan tuoda joukkueeseen energiaa, liikettä, luovuutta sekä maaleja, Squires painottaa.