NHL:n alkukauden siirtomarkkinoiden hiljentyessä eri treidispekulaatiot nostavat tasaisin väliajoin päätään Pohjois-Amerikan kiekkomedioissa.

Quebecin junioriliiga QMJHL:ssä GM:nä toimiva ex-NHL-kiekkoilija Philippe Boucher latasi pöytään todella maukkaan siirtoskenaarion, jossa Montreal Canadiens ja Colorado Avalanche tekisivät vastaavanlaisen megatreidin, joka nähtiin seurojen välillä jo vuonna 1996.

Legendaarinen kanadalaisseura kauppasi tuolloin NHL-historian parhaimpiin maalivahteihin lukeutuvan Patrick Roy’n Avalancheen, jossa tämä voitti myöhemmin vielä kaksi Stanley Cupia. Boucher ehdottaakin nyt kenties tämän hetken parhaan NHL-vahdin, Carey Pricen kauppaamista Roy’n tavoin Canadiensistä Avalancheen. Vaihdossa toiseen suuntaan liikahtaisi todellinen kultakimpale, kesän varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana Kalliovuorille huudettu puolustaja Bowen Byram sekä nykyinen ykkösvahti Philippe Grubauer.

– Jos he joku kaunis päivä haluavat nuorentaa maalivahtiosastoaan Montrealissa, Grubauer voisi olla hyvä vaihturi. Byram taas sopisi todennäköisesti loistavasti Montrealiin. Jos minulta kysytään, se mitä Coloradolta puuttuu Stanley Cupin voitosta seuraavan 2-3 vuoden aikana, on Carey Price, Boucher lataa TVA:n haastattelussa.

Boucher ehdotus kuulostaisi kieltämättä varsin herkulliselta molempien osapuolten kannalta. Canadiens saisi takuuvarmana tulevaisuuden supertähtenä pidetystä Byramista ykköspuolustajan parhaassa tapauksessa 10-15 vuodeksi eteenpäin. Samalla se saisi Pricen jättimäisestä 10,5 miljoonan dollarin sopimuksesta luopumalla rutkasti lisätilaa täsmävahvistuksia varten.

Loistavassa palkkakattotilanteessa oleva Avalanche puolestaan saisi siirron myötä tilkittyä joukkueen kenties ainoan heikkouden eli loppukautta ajatellen epävarman maalivahtipelinsä.

Kumpi voittaisi kyseisen kaupan? Keskustele tästä ja muista kiekkoaiheista Jääkiekon olohuone -ryhmässä.