Kärpille karu takaisku kuolemanotteluun – Tappara-konkarin jyräämäksi jäänyt hyökkääjä sivussa

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan konkaripakki Tuukka Mäntylän, 38, jyrän alle jäänyt Radek Koblizek puuttuu Kärppien kokoonpanosta tiistain CHL-pelistä Skellefteåta vastaan. Oululaisjoukkue tiedotti alkulohkon päätöspelin rosteristaan muun muassa Twitterissä.

Kaleva vahvisti otteluennakossaan, että tsekkipelaaja on tosiaankin loukkaantunut.

Tapparan Mäntylä rusikoi hyökkääjää näin.

Liiga tiedotti Twitter-tilillään jo sunnuntaina, että tilannehuone tarkasti tilanteen. Mäntylälle tuomittiin päätöserän lopulla 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja päätuomari asetti tilanteen Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Illan CHL-ottelu on Kärpille valtavan tärkeä. Skellefteå, Kärpät ja Bern ovat kahden pisteen sisällä kahdella jatkajan ja yhdellä karsiutujan paikalla.

Tiistaina suomalaista pelaavat myös valkovenäläisen Yunost Minskin kotiluolassa vieraileva Pelicans ja Tanskaan Rungstedin luo suuntaava HPK. Ensiksi mainittu voi vielä päästä jatkoon, HPK:n taival CHL:ssä loppuu tiistaihin.