Kaapo Kakon tähdittämä NY Rangers täysin kuistilla – tylytetyn NHL:n konkaripelaajan tempaukset kertovat karua kieltä

© Kuva: Getty Images

Juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakon tähdittämä NY Rangers on NHL:ssä täysin sekaisin. Seitsemästä edellisestä pelistä joukkue on voittanut vain yhden ja esimerkiksi yöllä Boston Bruinsia vastaan omissa kolisi peräti seitsemän kertaa.

Maalit syntyivät vain 39 minuutin aikana ja tällä kaudella suurissa vaikeuksissa ollut ruotsalainen konkaritorjuja Henrik Lundqvist otettiin vaihtoon toisella tauolla 1-4-tilanteessa. Hän näytti kenties turhautumistaan pelissä pariinkin otteeseen.

Bostonin 1-1-maalissa ruotsalainen jyrättiin tylysti, josta hän kimpaantui täysin. NY Rangersin Libor Hajek yritti estää maalin, mutta kaatoi osuman syöttäneen David Pastrnakin. Hän puolestaan kaatoi Lundqvistin.

Kun maali lopulta hyväksyttiin, oli ruotsalaisvahti syöksyä tuomareiden kimppuun. Joukkuekavereilla oli täysi työ pitää maalivahti kurissa.

Toisessa erässä Lundqvist puolestaan sai väkivaltaisuudesta kakkosen. Hän pysäytti Pastrnakin menon NY Rangers -maalin takana kuin seinään. Joku saattaisi kuvitella kyseessä olevan kosto 1-1-maalia edeltäneistä hetkistä.

37-vuotias konkari on torjunut kiekkoja NHL-jäillä tällä kaudella vain 90,6 prosentin varmuudella ja kun yön pelin Rangers hävisi 4-7, eivät tilastot aiheuttaneet nytkään hurraa-huutoja.

Sama koskee Kakkoa. Yhdeksässä ottelussa tehot 1+1=2 iskeneen Kakon plusmiinus-sarakkeessa on nyt lukema -12. Reilut 17 minuuttia Bostonia vastaan pelannut suomalaisnuorukainen pitää tilastossa hallussaan koko NHL:n jaettua jumbosijaa.