Juovatko KHL-pelaajat edelleen runsaasti viinaa? Näin vastaa Venäjällä pitkään viihtynyt Teemu Hartikainen

© Kuva: www.hcsalavat.ru

Leijonahyökkääjä Teemu Hartikainen pelaa parhaillaan jo seitsemättä kauttaan KHL:ssä.

Merkille pantavaa 29-vuotiaan hyökkääjän urassa on seikka, että koko tuon ajan hän on edustanut Salavat Julajev Ufaa – ei ihan tavanomaisin ansioluettelo turbulentin itäliigan ulkomaalaisvahvistukselle.

Vuosien mittaan kuopiolaislähtöinen peluri on myös pikkuhiljaa oppinut tuntemaan venäläistä kulttuuria.

Sport Business Online-verkkojulkaisun tuoreessa haastattelussa Hartikaiselta kysyttiin Suomen ja Venäjän välisistä eroista esimerkiksi ihmisten alkoholikäytössä.

Esille tuli väite, jonka mukaan suomalaiset eivät oikein hallitsisi juomistaan. Hartikainen kuitenkin kiistää sen olevan ainoastaan suomalaisten ongelma.

– Jotkut juovat enemmän, jotkut taas vähemmän kuten kaikkialla muuallakin maailmassa, Hartikainen painottaa.

Aviisi halusi myös tiedustella, onko hyökkääjä ollut joskus Venäjällä ollessaan kovemmassa humalassa kuin koskaan ennen sinne tuloaan. Vastaus on suora.

– Tietenkin olen, kaikkihan ovat, Hartikainen täräyttää.

Suomalaislaituri kuitenkin painottaa, että pelaajien alkoholinkäyttö Venäjällä on muuttunut suuresti siitä, kun hän saapui maahan syksyllä 2013.

– Mentaliteetti on muuttunut. Nykyään on oltava nopeampi, pelejä on enemmän ja sitä tarvitsee enemmän aikaa palautumiseen. Alkoholi ei tee asialle hyvää, joten kaikki juovat nyt vähemmän, Hartikainen painottaa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️