Liigassa viime kaudella syvälle sukeltanut, eli viimeiseksi jäänyt Ässät on saanut viime aikoina taas ylleen mörköjä. Kaksi ottelua putkeen hävinnyt ja neljästä viime pelistä vain kaksi pinnaa ottanut joukkue on vaeltanut maaleitta jo lähes kolme ottelua.

Joukkueen maaliton putki ennen lauantaita oli kestänyt tarkalleen 174 minuuttia ja 57 sekuntia. Sekä Lukko että SaiPa olivat jättäneet porilaiset nollille. Pata on tehnyt Liigan 13 ottelussa 19 maalia, joka on selvästi vähiten kaikista. Toinen ääripää on 50 osuman Tappara.

#liigadata

@smliigadata
#Ässät on nyt pelannut 174:57 tekemättä maalia (jos VL-kisan maalia #Tappara:a vastaan ei lasketa). Omien laskujeni mukaan seuraennätys on 188:52 tämän vuoden tammikuussa. Uusi ennätys syntyy, jos Ässät on tänään nollilla ajassa 13:55 #HIFK:ta vastaan.

– Ero tuli kamppailuissa ja maalintekopelissä. Emme päässeet hyökkäyspelin vauhtiin riittävästi, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin summasi perjantaisen Lukko-pelin ottelu jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Maalitonta putkea Ässät sentään johtaa. Kakkosena vähintäänkin kyseenalaisessa tilastossa on HIFK. Se harhaili aiemmin kaudella päälle 128 minuuttia täysosumitta. Maaleitta yli sata minuuttia ovat myös tahkonneet SaiPa, Pelicans ja Jukurit.

Ässät pääsee yrittämään karmean putken katkaisemista lauantaina HIFK:n isäntänä. Joukkueiden välinen koitos pyörähtää vauhtiin kello 18.30 alkaen. Liigakierros alkoi neljällä ottelulla jo kello 17.