Eksoottisen Puolan pääsarjasta kantautuu todella synkkiä ja poikkeuksellisia suomalaisuutisia. Runkosarjan matsi Jastrzebien ja Katowicen välillä siirrettiin, kun kotijoukkueen kannattajat hyökkäsivät vierasjoukkueessa pelaavan Jaakko Turtiaisen (arkistokuvassa) kimppuun lenkkipolulla ennen ottelua.

Polish Puck -nimisen Twitter-tilin mukaan Turtiainen on kunnossa, mutta hän joutui sairaalaan. Eri puolalaismedioiden mukaan hyökkäjää oli potkittu ja lyöty pahoinpitelijöiden toimesta.

Polish Puck

@PolandHockey
A PHL match between GKS Katowice and JKH GKS Jastrzębie was cancelled today after a GKS Katowice player was attacked by opposing fans. Finnish forward Jaako Turtianen is doing well, but is at a hospital recovering.

– Olemme järkyttyneitä tapahtuneesta. Toivomme, että tekijät tunnistetaan ja heitä rangaistaan. Tämä on shokki koko jääkiekkoväelle, Puolan Jääkiekkoliitto ilmoitti.

Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella viidessä pelissä tehot 2+2=4. Turtiainen pelasi myös viime kaudella Puolassa sekä Unkarissa. Liigassa hän on viilettänyt edellisen kerran kaudella 2017-18, jolloin Turtiainen edusti HPK:ta tehoin 3+4=7.

Katowiceä valmentaa suomalaisille tuttu velho Risto Dufva. Joukkueessa pelaa kaikkiaan seitsemän suomalaista: Miika Franssila, Juuso Salmi, Nestori Lähde, Jussi Makkonen, Tuukka Rajamäki ja Oula Uski.