Ex-Leijonat-luotsi Kari Jalosta huhutaan KHL:ään – agentilta tilanteeseen rehvakas kannanotto!

© Kuva: Ilari Isotalo

Sveitsin suurseura SC Berniä luotsaava Kari Jalonen on venäläissivusto RBK Sportin mukaan ykkösehdokas KHL:n Lokomotiv Jaroslavlin uudeksi päävalmentajaksi.

Lokomotiv on etsinyt uutta luotsia annettuaan Craig MacTavishille lähtöpassit vain kahdeksan ottelun jälkeen ja tällä hetkellä ”haalarihommissa” on joukkueen urheilujohtaja Aleksandr Ardashev.

Jalonen valmentaa parhaillaan neljättä kauttaan Sveitsissä, jossa on luotsannut Bernin mestaruuteen jo kahdesti, edellisen kerran viime keväänä.

Kuluva kausi on ollut entiselle Leijonat-luotsille haastava, sillä Bern majailee NLA:ssa tällä hetkellä vasta kahdeksantena.

Sveitsiläislehti Blickin mukaan venäläislähteet kertoivat Jalosen jo allekirjoittaneen tulevaa kautta koskevan sopimuksen Lokomotiviin, mutta suomalaisen agentti Juho Sintonen kiistää tiedot.

– Kari ei ole allekirjoittanut sopimusta tai sitoutunut mihinkään, mutta tietenkin hänen markkinansa ovat laajat ja kiinnostusta riittää. Keskustelen puolen Euroopan kanssa, Sintonen toteaa rehvakkaasti.

59-vuotias Jalonen valmensi ennen Sveitsin pestiään KHL:ssä Torpedo Nizhny Novgorodia ja Lev Prahaa 2011-14.