Aivan mielettömän nopeita steppejä – näin NHL:n suomalaissensaatio puhui pari kuukautta sitten: ”Lisäävät nälkää jatkoon”

© Kuva: Getty Images

– Hienoa, että pääsi juttelemaan niin monen seuran kanssa. Tosi hieno reissu. Se oli kerran elämässä -juttu. Hienoa, että pääsi olemaan myös muiden kuin suomalaisten kanssa.

Näin kommentoi Ville Heinola kesällä Buffalossa järjestettyä NHL:n testileiriä SuomiKiekolle kesäkuussa ennen varaustilaisuutta.

Nuorten pesäpallon Suomen mestaruuden jälkeen pakin meriitteihin ovat tulleet jääkiekon nuorten maailmanmestaruus, nousu miesten Liigan eliittiin ja murtautuminen NHL:n porteille ja sen jälkeen jopa sarjaan.

– Kuten sanoit, on ollut paljon isoja juttuja. Paljon on tapahtunut pienessä ajassa. Totta kai se on hienoa, että on pystynyt ottamaan liigapaikan ja pääsin U20-joukkueeseen. Tyytyväinen pitää olla. Nämä lisäävät nälkää jatkoon, Heinola vakuutteli kesäkuussa.

Tuolloin puhelinhaastattelusta jäi mieleen se, että ehkä toimittaja sekä Heinola itse pitivät NHL:n pelipaikkaa utopiana alkavan kauden suhteen. Nyt ajatukset ovat kuitenkin muuttuneet.

Heinola on rynninyt siis aiemmin mainittujen meriittien jälkeen vain parissa kuukaudessa ”tutustujasta” näemmä vakiokokoonpanon pelaajaaksi. Vuosi sitten hän pelasi vielä Nuorten SM-liigaa Lukossa.

Kehittyminen on ollut mieletöntä.

– Hän ei tehnyt pahemmin virheitä, mutta kolmannessa tai neljännessä vaihdossa ajattelin, että hän on ollut täällä (NHL:ssä) ennenkin. Pidän hänestä, kun hän saa kiekon lapaansa sekä siitä, miten hän sijoittuu. Hän pelasi hienon pelin, Jets-luotsi Paul Maurice kiitteli Heinolan perjantaisen debyytin jälkeen.

– Hän on uskomaton 18-vuotiaaksi, joukkuekaveri Patrik Laine puolestaan kehui kanadalaismedioille jo aiemmin.

Juttu on tehty perjantaina ennen lauantaiyön New Jersey Devils -ottelua.