Winnipeg Jetsin kanssa vihdoin sopimukseen päässyt Patrik Laine lienee viikonlopun suurin kiekkokeskustelun puheenaihe.

2-vuotisen, kokonaisarvoltaan 13,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkodiilin allekirjoittanut suomalainen sai välittömästi vuolaat kehut myös sopimuskiistan toiselta osapuolelta, Jetsin GM Kevin Cheveldayoffilta, joka oli hyökkääjän tavoin helpottunut pitkän väännön päättymisestä.

– Jos katsot niitä tilastoja, mitä hän on iskenyt pöytään 18-, 19- ja 20-vuotiaana, kovinkaan moni pelaaja ei ole pystynyt vastaavaan. Tämä tekee tilanteesta ainutlaatuisen – olet samaan aikaan tekemisissä tiukan palkkakattotilanteen, eri ikäisten ja eri kategoriaan kuuluvien pelaajien kanssa, seurapomo totesi kesän ja syksyn työrupeamastaan Jetsin kotisivuilla.

– Patrikin kannalta jännittävintä on se, että olemme vasta raapaisseet pintaa sen suhteen, mitä hän voi tuoda tälle joukkueelle, Cheveldayoff muistutti lisäten siltasopimuksen olleen molempien osapuolten kannalta oikea ratkaisu.

Seurapomo kommentoi jo aiemmin harjoitusleirin aikana Laineen vaatimuksia päästä pelaamaan Jetsin ykköstykkien kanssa.

– Mielestäni Patrikin peli ajautui hieman pois raiteiltaan (viime kaudella). Ei vain maalinteon, vaan pelin muidenkin osa-alueiden kohdalla. Oikeiden luistelulinjojen löytäminen, taklausten loppuunvieminen, sen ymmärtäminen, että Mark (Scheifelen) ketju pelaa suurimman osan ajasta vastustajan parhaita pelaajia vastaan… Olen nähnyt pieniä kasvun merkkejä. Kasvun ja kehityksen, jonka täytyy jatkua ja jonka odotamme jatkuvan, Cheveldayoff kommentoi aiemmin Laineen mahdollista peluuttamista jatkossa seuran ykkösketjussa.

Suomalaishyökkääjän pelaamisesta Jetsin sarja-avauksessa Kaapo Kakon New York Rangersiä vastaan ei vielä ole varmuutta. Jets avaa kautensa Suomen aikaa 4. lokakuuta.

Winnipeg Jets PR

@WpgJetsPR
TRANSACTION: Patrik Laine's two-year contract breaks down as follows:

2019-20: $6 million
2020-21: $7.5 million

Winnipeg Jets

@NHLJets
#NHLJets have agreed to terms with forward Patrik Laine on a two-year contract with an average annual value of $6.75 million.

DETAILS ➡ wpgjets.co/2nOXl1D