Tapparan runkopuolustaja passitettiin popcorn-osastolle – vaihtoi täksi kaudeksi Ilvekseen: ”Oli tietenkin kova paikka”

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Puolustaja Aleksi Elorinne vaihtoi keväällä Tapparan Ilvekseen tehtyään tupsukorvien kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

Suorat siirrot tamperelaisseurojen välillä ovat olleet harvassa. Viimeksi asialla oli Veli-Matti Vittasmäki, joka vaihtoi keväällä 2017 Ilveksestä Tapparaan. Takavuosien penseämpi suhtautuminen näihin ratkaisuihin on kuitenkin lientynyt.

– Henkilökohtaisesti olen saanut kannustavaa palautetta molempien seurojen kannattajilta ja seuraihmisiltä siirrostani. Nykypäivänä ihmiset ymmärtävät tämän olevan meidän pelaajien työtä, Elorinne toteaa Ilveksen nettisivulla ja jatkaa:

– Minulla on ollut nuoresta lähtien suuri kunnioitus molempia seuroja kohtaan. On todella poikkeuksellista ja kotimaamme mittakaavassa ainutlaatuista, että täällä pelataan aitoja paikalliskamppailuita.

Isokokoinen (196 cm, 99 kg) peruspuolustaja saavutti Tapparassa runsaasti menestystä, viiden täyden Liiga-kauden tuli kaksi mestaruutta. Viime kaudella pakki seurasi kuitenkin kauden lopun ja pudotuspelit katsomon puolelta.

– Oli tietenkin kova paikka olla syrjässä viime kauden lopulla, mutta korostan että peilistä löytyy syyt aina viime kädessä eikä mitään jäänyt hampaankoloon. Olin valmiina kaukaloon loppuun saakka, mutta näin jälkikäteen on pakko myöntää asioiden menneen ihan oikein, sillä minulla oli terveysongelmia, Elorinne muistelee.

Seuranvaihdon tultua ajankohtaiseksi, löytyi uusi työpaikka melko pikaisesti.

– Kun hain itselleni uutta seuraa oli useampia vaihtoehtoja, mutta nopeasti selvisi Ilveksellä olevan kova halu saada minut tänne ja se vauhditti neuvotteluita. Lopulta kaikki kävi nopeasti ja olimme molemminpuolin tyytyväisiä myös sopimuksen mittaan, Elorinne kertaa ja jatkaa:

– Olen vierestä seurannut Ilveksen organisaation kehittymistä ja huomannut kaukalossa kuinka vaikea joukkue Ilves on ollut vastapuolena. Näiden tietojen valossa päätös siirrosta oli lopulta helppo. Menestys on iso osa tätä lajia ja voittaminen on se syy miksi pelaan tätä lajia ja myös yksi syy siihen, että olen nyt Ilveksessä. Haluan olla osa Ilveksen menestystä ja voittaa myös täällä.

Ilves aloittaa kautensa perjantaina Elorinteen kannalta sopivasti juuri Tapparaa vastaan.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS