NHL-joukkue Carolina Hurricanes kertoi sunnuntaina, että alkavalla kaudella C-kirjainta paidassaan kantaa hyökkääjä Jordan Staal. Varakapteeneiksi nimettiin hyökkääjä Jordan Martinook sekä puolustaja Jaccob Slavin.

Suomalaistykki Sebastian Aholla oli sanansa sanottava joukkueensa uudesta kipparista. Hän ei vaikuttanut pettyneeltä, vaikka kapteenius jäikin.

– Staal ansaitsi kapteeniuden. Hän on mahtava johtaja ja olen iloinen hänen puolestaan, Hurricanesin virtuoosi sanoi seuran kotisivuilla.

Carolina päätti harjoituskautensa maanantain vastaisena yönä niukkaan 3-4-tappioon Washington Capitalsia vastaan. Vaikka tuloksena oli häviö, oli Aho kaukalon yksi parhaista kahdella häkillään.

Avausmaali syntyi, kun Aho riisti kiekon vastustajalta omalla puolustusalueellaan. Nopea vastaisku päättyi komeaan häkkiin, kun suomalainen yllätti Capitals-vahti Braden Holtbyn jalkojen välistä.

Ahon toinen maali syntyi ylivoimalla. Osumaan syöttöpisteen saalisti suomalaistykki Erik Haula.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Käsky kävi! Kaksi suomalaispelaajaa passitettiin farmiin, mukana keväällä MM-kultaa voittanut sankari

Mestarijoukkue ei tullutkaan GM Jarmo Kekäläisen johtamien joukkojen vieraaksi – NHL:n harjoitusottelu peruuntui yllättäen

Asiantuntijat antoivat Aleksander Barkoville todella komeaa kunniaa – sentteri mässäilemässä sata pinnaa rikki? ”Voin sanoa olevani järkyttynyt…”

Yllätykset lähenevät – NHL-joukkueesta pelipaikkoja hakevat suomalaiset todella lähellä jättipaukkuja: ”Olen varoitellut tästä jo pidempään”