NHL:n virallisilla kotisivuilla on julkaistu suomalaislasien läpi katsottuna todella mairea arvio sarjan parhaista pelaajista. Kymmenen parhaan joukkoon yltää yksi sinivalkoinen pelaaja.

Toimittajat arvioivat Florida Panthersin sentteri Aleksander Barkovin koko sarjan kahdeksanneksi parhaaksi pelaajaksi. Keskushyökkääjä nakutti viime kaudella uransa ennätyspisteiksi runkosarjan 82 ottelussa mairean saldon 35+61=96.

– Pistemäärä oli kymmenenneksi isoin koko NHL:ssä ja isoin Panthersin historiassa. Barkov teki uransa korkeimman ylivoimapistemäärän (31), hän teki viisi voittomaalia ja voitti aloituksia 53,7 prosenttisesti, sivuilla huomautettiin tilastoista ja mainittiin vielä se, että pelaaja otti vain neljä kahden minuutin jäähyä koko kaudella.

Barkov vei kauden päätteeksi Lady Byng Trophyn. NHL jakaa tämän vuosittain pelaajalle, joka on osoittanut kauden aikana parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon.

– Hän sijoittui viidenneksi Selke Trophyssä, eli parhaan puolustavan hyökkääjän kisassa.

– Se, kuinka Barkov pystyy suorittamaan, on uskomatonta. Sarjassa ei todellakaan ole paljoa sellaisia asioita, joita hän ei pysty tekemään, NHL Networkin Brian Lawton latasi.

Keskushyökkääjältä sopii odottaa vastaisuudessa isoja pinnoja.

– Kerron heti, että voin sanoa olevani järkyttynyt, jos hän ei paina sadan pisteen rajaa rikki useaan kertaan urallaan.

LUE MYÖS:
Yllätykset lähenevät – NHL-joukkueesta pelipaikkoja hakevat suomalaiset todella lähellä jättipaukkuja: ”Olen varoitellut tästä jo pidempään”