Winnipeg Jetsin suomalaiskaksikko Ville HeinolaJoona Luoto ihastuttaa rapakon takana. Jälkimmäisenä mainittu jäi yöllä pisteittä Jetsin 5-4-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä, Heinola puolestaan saalisti yhden syöttöpinnan todella näyttävän nousun päätteeksi tähän tapaan.

– Hieno työ Heinolalta, ottelun selostaja kuvaili.

Lukossa ihastuttanut pakki kellotti peliaikaa reilun vartin plusmiinus-saldon jäädessä nollille. Luoto puolestaan pelasi ottelussa vajaat 11 minuuttia tehotilaston jäädessä lukemiin -1. Kummatkin pelaajat saivat myös vastuuta niin yli- kuin alivoimalla.

– Ohhoh. Antakaa NHL-paikka Ville Heinolalle. Olen varoitellut tästä jo pidempään Winnipegin harjoituskaudella, Murat Ates twiittasi.

Murat Ates

@WPGMurat
Oh dear. Just give Ville Heinola the spot. I'm well past long-term caution at this point of Winnipeg's preseason.

Luotokin NHL:ään?

Hyvin pyyhkii myös Luodolla. Jos vielä loppukesästä näytti siltä, että Tapparasta tullut hyökkääjä aloittaisi pelinsä AHL:n puolella, niin nyt tilanne on päässyt kääntymään päälaelleen. Sen myönsi Jets-valmentaja Paul Maurice The Athleticille.

– Hän kamppailee joka tilanteessa ja joka vaihdossa. Hän ei anna itsensä väsyä. Samalla hän näyttää pelaajalta, joka on oppinut kaikki vaikeat asiat jäällä. Hän on mukana ryhmässä, josta kokoonpanot kootaan.

Tapparassa parilla viime runkosarjakaudella tehot 8+8=16 iskenyt Luoto on taitava ja samalla fiksu. Maurice muotoili niin, että pelaaja tajuaa sen, ettei hänen tule yrittää askissa mitään epäoleellista.

– Hän on oppinut meidän keskusteluista hyvin asiat, joita me häneltä toivomme näkevämme. Ja hän toteuttaa näitä asioita joka ilta.

– Hän on vahva laidoissa, pelaa mailalla hyvin, pystyy kamppailemaan ja blokkaamaan laukauksia. Me tarvitsemme kaikkea tätä.

Kummastakin pelaajasta voitaneen puhua yllätyksinä. Sekä Heinola että Luoto odottelevat NHL-debyyttejään, eikä kumpikaan ole pelannut esimerkiksi ulkomailla ennen alkavaa kautta.