Liigajoukkue SaiPa tiedotti muun muassa Twitter-tilillään, että pitkäaikaisen kippari Ville Kohon (kauden 2017 arkistokuvassa) aikakausi kapteenina loppuu. Kyse on konkarihyökkääjän omasta tahdosta.

– Pitkä ja hieno aikakausi on päättynyt.

– SaiPa saa pian alkavalle kaudelle uuden kapteenin. 12 vuotta keltamustia omalla esimerkillään johtanut Ville Koho jättää omasta aloitteestaan C-kirjaimen pois rinnastaan.

37-vuotias sentteri on kipparoinut lappeenrantalaisia kaudesta 2007-08 asti. Ennen sitä hän toimi jo kahdella kaudella apukapteenina.

– Viime kaudella rupesi tulemaan ajatuksia mieleen, että olisiko aika siirtyä sivuun. Tässä on pitkä rupeama ollut itselle. Muutama päivä kauden jälkeen tein sen päätöksen. Otimme (päävalmentaja) Tero Lehterän kanssa palaverin ja näkemykset asiasta olivat oikeastaan täysin samanlaiset, pelaaja valaisi SaiPan Youtube-kanavalla.

Koho, jos joku on seuraikoni. Hän on pelannut koko elämänsä SaiPassa. Runkosarjan 814 ottelua ovat tuoneet tehot 101+153=254, uran 48 pudotuspeliottelun saldo on 5+3=8.

– Tämä mahdollisesti vapauttaa energiaa omaan arkeen ja sitä kautta peleihin. Tämä ei muuta omaa toimintaa joukkueen sisällä millään tavalla.