Sopimukseton Patrik Laine on ollut ihmisten huulilla loppukesän ja alkusyksyn aikana paljon. Suomalainen aiheutti melkoisen kohun todettuaan Iltalehdelle aiemmin seuraavaa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä, mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen.

Kommentti meni monella kiekon ystävällä tunteisiin. Jetsiläisistä Bryan Little, eli hyökkääjän ketjukaveri, kuitenkin kertoi äskettäin Laineelle NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan, ettei tarvetta anteeksipyyntöihin ole.

– Joskus asiat vain ymmärretään väärin. Tiedän, että hän haluaa pelata parhaiden pelaajien kanssa, ja niin hän myös sanoi. (Mark) Scheifele ja (Blake) Wheeler ovat parhaita pelaajiamme, ja minäkin haluaisin pelata heidän kanssaan. Luulenpa, että jokainen haluaisi, Little tuumi.

31-vuotias sentteri lisäsi, että maalilingon halut ovat ymmärrettäviä.

– Nuori pelaaja haluaa tehdä enemmän maaleja ja tehopisteitä, pelata parhaiden kanssa, saada enemmän jääaikaa ja niin edelleen. Hän vain sanoi sen ääneen. Hän haluaa olla yksi avainpelaajistamme.

Kaipausta

Lähde kertoi, ettei Little ollut kysellyt suomalaistykiltä sopimustilanteesta. Sen konkari oli myöntänyt, että hän haluaisi nähdä ketjutoverinsa pian. Laineen ja Littlen välisestä yhteydenpidosta kanadalaiselle jäi positiivinen fiilis.

– Tunnen hänet tarpeeksi hyvin tietääkseni, mitä hän yrittää sanoa ja mistä kaikki johtuu. Hänen tekstiviestinsä todisti minulle sen, millainen kaveri hän on: Huippujätkä.

Laine on ollut viime päivät sveitsiläisen Bernin jäillä treenaamassa. Jos on se taatusti hyvä asia, niin samaa voi myös todeta Jets-kaksikon välisestä puhelusta.

– Kun julkaistaan juttu, jonka voi tulkita joukkuetoverin arvosteluksi, niin silloin pitääkin tarttua puhelimeen. He hoitavat asian keskenään. Olen iloinen siitä, että he tekivät niin, koska se on oikea tapa käsitellä tällaiset jutut. Olemme saaneet tästä asiasta hyvät naurut, ja nyt jatkamme eteenpäin, päävalmentaja Paul Maurice kertoi.