Liigajoukkueen ulkomaalaisvahvistus häkeltyi suomalaisesta kiekkokulttuurista – paljasti yllätyksen kohteen: ”Tuli jopa shokkina”

© Kuva: Getty Images

Josef Straka, Petr Briza, Jakub Krejcik, Jakub Petruzalek… Ja nyt David Nemecek. Liigajoukkue Rauman Lukko on tsekkiläisiä kenties poikkeuksellisen paljon puoleensa vetävä poppoo.

Aikoinaan TPS:ssä muutaman ottelun pelannut pakki David Nemecek tuli Raumalle kotimaastaan, ja luutiipa Lukon alakerrassa toinen tsekki, Lukas Klok.

Suomi on ilmeisen tärkeä etappi Nemecekille. Siirtoa Turkuun tsekkiläinen nimittäin pitää suuressa arvossaan. Pelaaja kertoi muun muassa A-junnuajoista Lukon nettisivujen haastattelussa.

– Yllätyin, kuinka paljon nuoret pelaajat harjoittelivat ja tekivät töitä täällä. Harjoittelu kahdesti päivässä tuli jopa minulle pienoisena shokkina, kaudella 2014-15 TPS:n A-nuorissa ja edustusjoukkueessa kaikkiaan 56 ottelua pelannut puolustaja paljasti.

Kausi toimi pelaajan uralla ponnahduslautana. Nemecek voitti A-nuorten Suomen mestaruuden ja pelasipa hän myös nuorten MM-kisoissa. Siellä pakki loisti peruspuolustajan roolissa – viisi ottelua tehoin 0+1=1 ja tehotilasto +2.

Sittemmin Nemecek pelasi Cedar Rapids RoughRidersissa USHL:ää kauden sekä Tsekin pääsarjassa kolme kautta edustaen ensiksi Plzeniä ja sitten Mlada Boleslavia.

Suomea Nemecek kehui Lukon haastattelussa ylväästi.

– Olin kuullut, että Raumalla nuorilla on hyvä mahdollisuus kehittyä. Tästä hyvä esimerkki Tarmo Reunasen (puolustaja hänkin) sopimus New York Rangersin kanssa.

Lukossakin ilmapiiri taitaa olla hyvä.

– Pukukoppiin on ollut helppo tulla. Minut on otettu hyvin vastaan joukkueeseen. Kopissa on paljon samanikäisiä kavereita, joilla on samankaltaisia ajatuksia. Meidän on helppo löytää yhteisiä jutunaiheita.

Jutun kuvassa David Nemecek vuodenvaihteen 2014-15 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!