Hyökkääjä Janne Keränen palasi kahden Lukossa vietetyn kauden jälkeen jälleen KalPa-paitaan.

32-vuotiaalla Keräsellä on edelliseltä visiitiltään kuopiolaisryhmässä (2014-17) mukavia muistoja, sillä kausi 2016-17 oli KalPan historian menestyksekkäin joukkueen edettyä Mestareiden liiga CHL:ssä pudotuspeleihin, sekä Liigassa finaaleihin Tapparaa vastaan.

Kirkkain kruunukaan ei jäänyt kauas, sillä KalPa johti loppuottelusarjaa jo 2-0, ennen kuin tamperelaiset jyräsivät ohi mestaruuteen.

– Hyvä fiilis siitä keväästä jäi, vaikka päättyikin sillä tavalla. Se oli sellainen kausi, että kukaan ei odottanut meiltä muuta kuin sulamista. Emme sitten sulaneet missään vaiheessa, jos finaalien häviämistä ei lasketa. Joukkue oli hieno ja yksilöt pelasivat toisilleen, Keränen muistelee parin vuoden takaisia tapahtumia Liigan virallisella nettisivulla

Keränen lähtee myös tulevaan kauteen luottavaisena.

– Nuoria on paljon, joissa on todella iso potentiaali. Meiltä ei ehkä odoteta mitään, mutta olemme musta hevonen, Keränen hehkuttaa.

Savoon palannut työmyyrä on myös fanien suuri suosikki. KalPa-kannattajat ovat kiittäneet Kerästä tämän suuresta sydämestä ja alttiudesta pelata aina logolle. Keränen on on palautteesta iloinen.

– On suuri kunnia, jos fanit ajattelevat minusta noin. Itsekin ajattelen samalla tavalla: joukkue edellä mennään. Kun joukkue pärjää, yksilötkin tulevat esiin, hän painottaa.

Tavoitteet oman tulevaisuuden suhteen ovat auki. Keränen kertoo päämääräkseen pelata mahdollisimman kovalla tasolla, missä ikinä se onkaan.

– Mestaruutta joka vuosi lähden voittamaan. Se on sellainen asia, joka mulla on aina mielessä, toteaa koko uransa toistaiseksi kotimaassa pelannut Keränen vielä tähän päivään mennessä toteutumattomasta unelmasta.