Kova arvio: suomalaismaalivahti aisapareineen vahvin ehdokas NHL:n Jennings-palkinnon saajaksi

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Arizona Coyotes luottaa pelisapluunassaan tunnetusti varsin puolustusvoittoiseen pelitapaan.

Tulevalle kaudelle seura sai naarattua riveihinsä ensimmäisen hyökkäyspään supertähtensä vuosikausiin, kun se hankki kokeneen, kaksi Stanley Cupia voittaneen Phil Kesselin tuomaan lisää maalintekovoimaa sekä voittamisen kulttuuria.

Coyotesin puolustus sen sijaan oli jo valmiiksi kunnossa. Joukkueen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu lisäksi vahva maalivahtipeli, edustaahan kaksikko Antti Raanta-Darcy Kuemper sarjan ehdotonta eliittiä varsinkin molempien säilyessä ehjänä läpi kauden.

Arvostettu The Ahtletic arvioikin kaksikon olevan alkavan kauden ykkösehdokas William M. Jennings -palkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan maalivahdille tai maalivahdeille, jotka päästävät kauden aikana vähiten maaleja. Nimen saaminen pystiin edellyttää vähintään 25 kauden aikana pelattua runkosarjaottelua.

– Tiedän mitä ajattelette: Raantahan loukkaantui jälleen. Mutta, kyseessä on vasta harjoitusleiri ja minulla on vahva luotto siihen, että epäonni kääntyy viimein tämän uskomattoman mukavan kaverin ja äärimmäisen lahjakkaan maalivahdin kohdalla, kirjoittaa The Athleticin toimittaja Craig Morgan.

– Jos näin käy, on hankalaa kieltää sitä tosiasiaa, että Coyotesin maalivahtikaksikko on ehdottomasti sarjan viiden parhaan joukossa. Ja tiedämme valmiiksi, että joukkue pystyy esittämään eliittitason puolustuspeliä, Morgan vihjaa ja veikkaa samaan hengenvetoon Raannan ja Kuemperin pokkaavan Jennings-pystin kauden päätteeksi.

Kerro oma mielipiteesi Morganin väitteeseen ja liity viimeistään nyt – uuden NHL-kauden kynnyksellä – suosittuun Jääkiekon olohuone -ryhmään.