HIFK tiedotti keskiviikkona hankkineensa maalivahti Andreas Bernardin riveihinsä kuukauden mittaisella pätkäpestillä. (lue uutinen täältä)

Helsinkiläisryhmä joutui veskarimarkkinoille Atte Engrenin loukkaantumisen vuoksi. 29-vuotias italialainen kertoi HIFK:n nettisivulla julkaistussa haastattelussa asioiden edenneen erittäin nopeasti.

– Tiistai-iltana tuli ensimmäinen kysely ja eilen (keskiviikko) aamulla lyötiin nimet paperiin. Tämä on minulle loistava mahdollisuus pätkäsopimuksesta huolimatta. Pääsen treenaamaan joukkueen mukana ja ehkä jopa pelaamaankin. Kaikki tekeminen tähtää siihen, että saisin marraskuun alusta lähtien loppukauden sopimuksen johonkin joukkueeseen.

Jo pitkään Suomessa viihtynyt Bernard asuu perheineen Lappeenrannassa, mutta helsinkiläisjoukkue ei joutunut hankkimaan tälle pääkaupungista hotellimajoitusta, sillä ensimmäinen yö sujui kätevästi HIFK-puolustaja Rony Ahosen luona. Kaksikko pelasi samaan aikaan SaiPassa 2013-15.

Ilman sopimusta alkukaudesta ollut Bernard on päässyt treenaamaan aktiivisesti myös jäällä.

Tomi Leivon ja Jere Pullin kanssa olemme käyneet jäällä Lappeenrannan harjoitushallissa. Nyt kun Leivokin sai sopimuksen, niin olen viimeisinä viikkoina käynyt myös yksin jäällä. Tottakai se on rankkaa, mutta lopulta sinnikkyys palkittiin ja pääsen tänne harjoittelemaan joukkueen kanssa, Bernard toteaa.