Toronto Maple Leafs on ottanut pelaajistonsa osalta isoja harppauksia eteenpäin tänä kesänä. Puolustukseen on hankittu uutta osaamista samalla, kun runkohyökkääjille on laadittu jatkosopimukset.

Puolustukseen saattaa kuitenkin olla murtautumassa täysi jokerikortti: Rasmus Sandin.

Ruotsin nuorten maajoukkueen päävalmentaja Tomas Monten kommentoi TSN:n haastattelussa, että Sandinilla on realistiset mahdollisuudet päästä Toronto Maple Leafsin pakistoon jo ensi kaudella. Monten ei turhaan pumppaa ilmaa Sandinin renkaisiin, sillä NHL-paikka olisi huono uutinen nuorten joukkueen kannalta, sillä NHL-paikka estäisi Sandinin pääsyn MM-kisoihin.

Viime kaudella 19-vuotias puolustaja pelasi vielä AHL:ssä. 44 ottelussa hän viimeisteli tehot 6+22=28. Sandin oli myös Ruotsin matkassa U20-kisoissa ja merkkautti viidessä ottelussa neljä tehopistettä.

Torontolla on jo joukkueessaan kuusi kokenutta NHL-puolustajaa, joten pelipaikan nappaaminen on paperilla vaikea temppu. Sandin on Toronton ykköskierroksen varaus kesältä 2018, joten hänen potentiaaliinsa on seurassa ainakin uskottu.