NHL:n suomalaistorjujan valmentajalla selvä visio: ykkösvahdin paikka työn takana!

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin ykköstorjujan paikan itselleen viime kaudella hankkinut Mikko Koskinen nauttii alkavalla kaudella joukkueen maalivahdeista selvästi kovinta palkkaa.

3,5 miljoonaa dollaria kaudessa kuittaava suomalainen saa kuitenkin olla kaikkea muuta kuin varma ykkösvahdin paikastaan, mikäli on uskominen seuran päävalmentajaksi tulleen Dave Tippettin puheita.

Päävalmentaja kertookin Sportsnetin haastattelussa Koskisen joutuvan kisaamaan tosissaan peliajasta seuraan kesällä tulleen 37-vuotiaan Mike Smithin kanssa. Vuoden ja kahden miljoonan taalan arvoisen sopimuksen Oilersin kanssa solminut entinen Calgary Flames -maalivahti ei onnistunut liekkipaidassa viime kaudella, minkä vuoksi konkarivahti jäi ilman jatkosopimusta entisen seuransa kanssa.

– Toivon molempien pelaavan saman määrän pelejä ja olevan jokaisessa pelaamassaan pelissä parhaimmillaan. Viime vuonna Koskinen näytti mielestäni väsyneeltä. Jos katsot 20 viimeistä peliä, hän pelasi paljon ja oli sekä henkisesti että fyysisesti väsyneen oloinen, Tippett ennakoi tulevaa kautta.

Smitty epäonnistui kauden ensimmäisellä puoliskolla osittain henkilökohtaisten ongelmien vuoksi, mutta toisella puoliskolla hän oli todella hyvä – varsinkin pudotuspeleissä hän oli todella vahva. Minulla on historiaa Smittyn kanssa, mutta molemmat maalivahtimme ovat hyvin kilpailukykyisiä torjujia, Tippett vertailee maalivahtikaksikkoaan.

Viime kaudella 55 ottelua torjuneen Koskisen lieneekin tulevalla kaudella tyytyminen hieman viime kautta pienempään vastuuseen Oilersin maalilla. Käytäntö noudattelee koko NHL:n nykylinjaa ykkösmaalivahtien runkosarjan pelimäärien ollessa selvässä laskussa. Kakkosvahdin rooli nyky-NHL:ssä onkin huomattavasti takavuosia tärkeämmässä asemassa joukkueiden säästellessä ykkösmiehiään pudotuspelejä varten.

Päävalmentajan puheista voidaankin päätellä, että Smith ja Koskinen saavat yhtäläiset mahdollisuudet selvittää nokkimisjärjestyksensä ennen mahdollisia pudotuspelejä.