Ottawa Senators on viime vuosina saanut toistuvasti negatiivista huomiota mediassa. Seuran omistaja Eugene Melnyk on uhkaillut siirtävänsä seuran pois Ottawasta, ja seuran entistä apulais-GM:ää on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Myös heikot tulokset ja tähtipelaajien kauppaaminen ovat herättäneet seuran faneissa närää.

Nyt Ottawan GM Pierre Dorion on noussut kuitenkin kukoksi koko NHL:n tunkiolle. Useat NHL-seurat kamppailevat tällä hetkellä nuorten tähtien sopimustensa kanssa samaan aikaan, kun Ottawa sai kiinnitettyä Colin Whiten kuuden vuoden ja edullisen 4,75 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimuksella. Sopimusneuvotteluita ei pyöritelty lehdissäkään samalla tavalla kuin muiden pelaajien kohdalla.

Seuraavaksi Dorionin täytyy sorvata sopimus Thomas Chabotille, joka on yksi NHL:n parhaista nuorista puolustajista. Viime kaudella 22-vuotias Chabot tykitti 70 runkosarjaottelussa tehot 14+41=55.

– Colin Whiten tapauksessa pystyimme pitämään kaiken todella luottamuksellisena ja saimme sopimuksen tehtyä. Emme usko, että puhumalla julkisesti mistään sopimusneuvotteluista, oli se sitten Chabot tai kuka tahansa rajoitettu vapaa agentti, tekee hyvää, Dorion sanoi heittäen piikkiä muille seuroille.

Ottawa neuvottelee jo Chabotin kanssa, mutta enempää Dorion ei suostu kertomaan. Puolustajalla on tulokassopimustaan yksi kausi jäljellä.

– Pysymme asiassa hiljaa. Meillä on ollut keskusteluita, enkä usko, että minun kannattaa sanoa enempää.