San Jose Sharksin monivuotinen kapteeni Joe Pavelski siirtyi kesällä vapaana agenttina Dallas Starsin paitaan solmittuaan teksasilaisjoukkueen kanssa kolmivuotisen ja seitsemän miljoonan dollarin vuositulot takaavan sopimuksen.

Sharks joutuukin nyt pohtimaan kenen paitaan C-kirjain mahdollisesti tulevalla kaudella ommellaan.

Yhdysvaltalaismedia The Hockey Writers toteaa haipaitojen pukukopista löytyvän useitakin johtavia pelaajia, esimerkiksi puolustajat Brent Burns ja Marc-Edouard Vlasic, sekä vielä uransa jatkoa pohtiva ja ilman sopimusta oleva konkarihyökkääjä Joe Thornton.

Vahvin ehdokas tehtävään on sivuston mukaan kuitenkin 11.kautensa seurassa aloittava Logan Couture.

Keskushyökkääjän kahdeksanvuotinen ja 64 miljoonan dollarin jatkosopimus käynnistyy alkavasta sesongista ja koko NHL-uransa kalifornialaisryhmässä viihtynyt yhdysvaltalainen olisi luontevin valinta vastuulliseen tehtävään.

Couture on The Hockey Writersin mukaan valmis rooliin ja halukas kantamaan vastuuta.

Viime kaudella 30-vuotias sentteri summasi runkosarjassa yhden kauden piste-ennätyksensä (27+43=70). Pudotuspeleissä jälki oli niin ikään hurjaa: 20 ottelussa syntyivät tehot 14+6=20 ja jenkkitähti voitti jatkopelien maalipörssin.