Liigan kausiennakko: Kanit ovat poistuneet betonihatusta – KooKoon kevät jää jälleen lyhyeksi

© Kuva: Ilari Isotalo
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Toisena esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan 14. sijalle jäävä KooKoo.

Vahvuudet

KooKoon kauden kannalta tärkein pelaaja löytyy tolppien välistä. Norjalaisvahti Henrik Haukeland on jo todistanut olevansa kykenevä Liiga-tason ykkösvahdiksi. Lisäksi hänet on marinoitu kansainvälisissä peleissä nuoresta iästä huolimatta, ja Norjan paidassa Haukeland on tottunut auttamaan altavastaajana olevaa joukkuettaan.

Hyökkäyksen osalta KooKoossa on laitettu jälleen kaikki munat yhteen koriin. Suomen betonipääkaupungin kiekkojoukkue saa jalkeille vahvan ykkösketjun, jossa viilettävät Juha-Pekka Haataja, Anrei Hakulinen ja Erik Karlsson. Kolmikolla on etenkin isoissa rooleissa hyvät mahdollisuudet takoa 40 tehopistettä mieheen.

Ikinuorelta Juha-Pekka Haatajalta odotetaan jälleen kerran kovia tehoja.

Heikkoudet

KooKoon suurin heikkous on materiaalin kapeus. Puolustuksessa ainoastaan Alexander Bonsaksen on luotettava isäntä, mutta hänkään ei voi olla aina väällä, vaikka onkin tottunut kovaan kuormitukseen. Nuori pakisto tarvitsee läpimurtoa nuorilta pelaajiltaan, tai kaudesta on mahdollisuus tulla täysi pannukakku.

Hyökkäyksessä KooKoolla on enemmän potentiaalia. Seura menetti viime kauden tähdistään Malte Strömwallin ja Miikka Pitkäsen. Nyt täytyy löytää uudet kaniinit hatusta, jotka pystyisivät edes lähelle samoja tehoja. Trevor Mingoia, Kyle Platzer ja Samuel Bucek voivat olla nappihankintoja tai pahoja floppeja.

Samoin KooKoon uusi päävalmentaja Jussi Ahokas on jokerikortti miesten ammattilaisliigassa. Hänellä on takanaan erinomaiset näytöt nuorten maajoukkueista, mutta seuramaailman arki on oma maailmansa turnauksiin verrattuna. Ahokas on myös tottunut valmentamaan paperilla vahvalla joukkueella, kun taas KooKoon rosteri kuuluu Liigan häntäpäähän.

Näin käy

Sija 14.

KooKoon joukkue on rakennettu liian epävarmalle pohjalle. Maalivahteja lukuunottamatta kaikilla osa-alueilla toivotaan sormet ristissä, että palaset loksahtavat kohdalleen. Ensiaskel ammattilaisliigassa tulee olemaan tyly maailmanmestarivalmentaja Ahokkaalle, ja KooKoo jää kauas pudotuspeleistä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS