Kultaveskari Kevin Lankiselta mahtava hyväntekeväisyyshanke: ”Haluan mukaan jokaisen luku- ja kirjoitustaitoisen”

© Kuva: Getty Images

Leijonien MM-kultajoukkueen maalivahti Kevin Lankinen kertoi kisojen jälkeen rentoutuvansa mielellään lukemalla kirjoja.

Lankinen paljasti samalla myös turnauksen aikana lukuvuorossa olleen teoksen, yhdysvaltalaisen Hanya Yanagiharan yli 900-sivuisen romaanin Pieni elämä.

Kirja nousi pian Suomen kirjastojen todelliseksi hitiksi ja sen suomenkielisen käännöksen kustantaja Tammi julkaisi siitä uuden painoksen.

Nyt Lankinen haluaa kasvattaa suomalaisten lukuinnostusta ja avaa Facebookissa oman avoimen lukupiirinsä.

– Kohina lukupiiristä alkoi haastattelusta MM-kisojen aikaan. Se yllätti minut, koska kirjojen lukeminen on pitkään ollut minulle tärkeä ajanviete. Mietin silloin, että kokemustemme ja näkemystemme jakaminen laajemmankin piirin kanssa saattaisi olla aika hauskaa, veskari toteaa uuden Lankisen lukupiiri-ryhmän päivityksessä ja jatkaa:

– Tiedän kokemuksesta, miten koukuttavaa lukeminen on ja haluan lukupiiriini mukaan jokaisen luku- ja kirjoitustaitoisen. Samalla haluan omalla esimerkilläni vaikuttaa erityisesti nuorten lukuintoon ja kannustaa muitakin ihmisiä kirjojen pariin.

Ryhmä on Lankisen ja Werner Söderström Osakeyhtiön yhteinen kaupallinen hanke. Lukupiirin kautta tilattujen kirjojen tuotoilla tuetaan Suomen Icehearts ry:n toimintaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.