Kiekkoraamatun arvio: tällainen vaihtoarvo Rasmus Ristolaisella olisi NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Rasmus Ristolainen on ollut varsinkin loppukesästä yksi NHL:n siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä Jesse Puljujärven ohella. The Hockey News listasi hiljattain todennäköisimmin kaupattavat NHL-pelaajat, ja Ristolainen oli listattu ykköseksi.

Podcastissaan kiekkoraamatun toimittajat kävivät läpi Buffalo Sabresin ja Ristolaisen tilannetta. Asiantuntijat pitivät aivan varmana, että suomalaispuolustaja kaupataan jouluun mennessä.

Toimittajat arvioivat myös, millaisen hinnan Ristolaisesta saisi siirtomarkkinoilla. Suomalaispuolustajan arvo ei ole tällä hetkellä katossa, sillä hänen tehotilastonsa (-41) oli viime kaudella koko NHL:n huonoin.

Ristolainen on kuitenkin vielä nuori puolustaja, ja hänen vuosipalkkansa on nykyhintatasolla suorastaan halpa, 5,4 miljoonaa dollaria. The Hockey Newsin arvion mukaan puolustajasta saisi ainakin hyvän kakkosketjun hyökkääjän.

Vaihtokaupassa olisi järkeä Buffalon osalta, sillä joukkueella ei varsinaisia nimimiehiä ole hyökkäyksessään kuin kolme kappaletta: Jack EichelJeff Skinner ja Sam Reinhart.

Lue myös: NHL:ssä viritellään jättikauppaa? Lähde: Rasmus Ristolainen menossa pian vaihdossa kanadalaiseen maalipyssyyn