Hurja paljastus: Ruotsin päävalmentaja hoiti tehtäväänsä karmeasta perhetilanteesta huolimatta – MM-kisoissa lähtövalmiudessa kotiin!

© Kuva: Getty Images

Ruotsin maajoukkuetta kevään MM-kisoihin asti luotsanneen Rikard Grönborgin viimeinen vuosi ei ole ollut helppo.

Grönborgin yksivuotias tytär Grace Callie kärsi synnynnäisestä viasta, jonka vuoksi hänellä oli hengitysvaikeuksia. Syynä tähän oli kurkun yläosan kapeus.

– Huomasimme jo alussa ettei hän hengittänyt kunnolla. Hengitys pysähtyi öisin useita kertoja, joka viides tai kuudes tunti. Meidän oli herätettävä hänet hengittämään. Asetimme hälytyksen, joka laukesi aina kun hän lopetti hengittämisen, Grönborg muisteli Expressenille.

Pienen lapsen vaikeudet heijastuivat koko perheeseen ja varsinkin Grönborgin vaimo joutui koville valmentajan joutuessa olemaan työnsä vuoksi paljon pois kotoa. Tuolloin huomiota tarvitsi myös pariskunnan toinen, seitsemänvuotias tytär.

Hengitysvaikeuksien lisäksi Grace Callie sai myös vakavia kouristelukohtauksia.

Tyttären saadessa kohtauksen ensimmäistä kertaa, oli Grönborg kaukana kotoa. Hän oli Calgaryssa katsastamassa NHL-pelaajia MM-kisoja varten.

Luotsi heräsi hotellihuoneessaan viideltä aamulla vaimonsa soittoon. Puoliso kertoi olevansa tyttären kanssa matkalla sairaalaan, jossa ennuste oli paha.

Tilanne oli painajaismainen ja Grönborg pohti vaihtoehtoja.

– Mitä h**vettiä oikein teen? Lähdenkö kotiin? Olen ollut poissa kaksi viikkoa ja matka kestäisi vielä viikon. Olin Calgaryssa, kaukana kotoa. Onneksi pian tuli kuitenkin hyviä uutisia, joten päätin jäädä, Grönborg muistelee.

Tapahtuneen jälkeen Grönborg oli koko ajan valmiudessa lähtemään tyttärensä luo, missä ikinä olikaan. Koko Tre Kronor-joukkue oli tietoinen asiasta ja tilanne oli ”päällä” myös MM-kisojen aikana.

– Meillä oli suunnitelma, mutta sitten kaikki parani ja koko perhe oli mukanani Bratislavassa viikon verran, oli mahtavaa että he olivat siellä, Grönborg painottaa.

Nyt kaikki vaikuttaa paremmalta ja perhe on muuttanut Grönborgin uuden työn perässä Sveitsiin, jossa hän luotsaa tulevalla kaudella NLA-joukkue Zürich Lionsia.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!