13 miljoonaa dollaria ansainneelle NHL-ykkösvaraukselle kävi karu kohtalo: elää kaduilla kodittomana henkiolentoihin uskoen

NHL:ssä 779 ottelua pelannut sekä Stanley Cup -mestaruuden voittanut ex-hyökkääjä Joe Murphy, 51, elää nykyään Kanadassa, Ontarion provinssissa sijaitsevan Kenoran kaupungin kaduilla kodittomana.

The Detroit Free Press uutisoi, että Murphyä on yritetty saada pois Kenoran kaduilta jo kahden vuoden ajan, mutta mies ei suostu enää asumaan NHL Alumni -yhdistyksen rahoittamassa motellihuoneessa.

Murphy on kärsinyt pitkään mielenterveysongelmista. Hänelle on yritetty saada apua viranomaisten, entisten pelitovereiden, lakimiehen sekä mielenterveystyön ammattilaisten toimesta, mutta entinen NHL-tähti on kieltäytynyt lähes kaikesta avusta.

NHL-urallaan noin 13 miljoonaa dollaria tienannut Detroit Red Wingsin vuoden 1986 koko varaustilaisuuden ykkösvaraus eli jonkin aikaa ulkona teltassa, mutta siihen tuli reikä ja nyt mies on taas kaduilla. Tällä hetkellä Murphy nukkuu yönsä katupenkeillä, talojen porttikäytävillä, tunneleissa tai sitten huoltoasemien kylttien alla.

Murphyn nykyisestä taloustilanteesta kaiken kertoo se, että hänellä ei ole varaa edes uusiin sukkiin. Hän on joutunut repimään t-paidastaan irti kangasta, jotta hän voisi peittää nilkkansa yöllä.

Yksi merkittävimmistä kysymyksistä kuuluukin: miksi Murphy ei halua apua ongelmiinsa?

– Pidän yksinolosta. Minulla on paljon virtaa. Ihmiset tulevat usein puhumaan minulle. Ei kuitenkaan fyysisesti. Voin tuntea hengellisiä asioita. Pidän vain siitä, että voin olla yksin huoneessa. Kun puhun ihmisille, se vaivaa minua, Murphy vastasi The Detroit Free Pressin toimittajalle, joka oli etsinyt ex-kiekkotähteä 18 tunnin ajan Kenoran kaduilta.

Murphyllä on pakkomielle enkeleihin sekä arkkienkeleihin. Hän uskoo, että henget kontrolloivat ihmisiä puhumaan tai tekemään asioita, aivan kuin he olisivat marionetteja.

– Kuuletko tuon? Hei, kyllä tiedät mitä äsken tapahtui. Tuossa oli henki sinun pääsi päällä. Sanoit sille, että lähde pois. Lähde, Murphy sanoi tilanteesta ihmeissään olleelle toimittajalle.

– Etkö kuullut tuota? Sinulla on voima. Sinä teit juuri jotain. Se kuunteli sinua, en tiedä kuulitko sitä. Vedit juuri jonkun niistä pois. En tiedä kuka se oli. Se ei ole minun asiani. Mutta nyt se on poissa, Murphy jatkoi tarinaansa silmät pyöreänä.

Murphy keskustelee avoimesti mielenterveysongelmistaan. Hän on kärsinyt masennuksesta, lyhytkestoisesta muistinmenetyksestä, epävakaista tunteista sekä itsetuhoisista ajatuksista. Kaikki nämä oireet viittaavat CTE-sairauteen, jonka uskotaan tulevan liian monesta päähän kohdistuneesta iskusta.

Murphyn tiedetään kärsineen urallaan lukuisia aivotärähdyksiä, joskin vielä ei ole saatu lääketieteellistä varmistusta siihen, että onko niillä vaikutusta miehen nykyiseen kuntoon.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.