Winnipeg Jetsissä menneellä sesongilla kolmatta kauttaan pelanneen Patrik Laineen tilanne herättää tällä hetkellä paljon keskustelua. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoi, että toistaiseksi sopimuksetta olevalla suomalaisella olisi murheita joukkueen sisällä.

Nyt Friedmanin kommentit ovat saaneet aikaan melkoisen melun. Siihen ovat tarttuneet useat eri mediat.

Esimerkiksi TSN kysyi eräässä jutussaan sitä, että mistä toimittaja lie saanut päätelmänsä. Kyseisen median eräs toimittaja on sitä mieltä, että koko show’n synnyttäjä on Laineen agentti Michael Liut. Lähde näkee, että hän haluaa saada keskustelua aikaan uuden sopimuksen sorvaamisen alla.

Sama media heittää ilmaan sen ajatuksen, että kuka moisesta hyötyisi. Vastaushan on tietysti Laine, juurikin sen vuoksi, että keskustelu on avattu.

Nyt Friedmanin paljastus on tapetilla eräästä toisesta mielenkiintoisesta näkökulmasta, Illegal Curve -podcastissa. Siinä pohdittiin, että onko Laineen käyttäytymisen taustalla vakavampiakin ongelmia.

– Se, mitä Elliotte Friedman kertoi, laittaa minut miettimään, että onko Laineella asenne- tai motivaatio-ongelmia? Koska tämä kuulostaa nyt siltä, että Laine ei ollut tyytyväinen Jetsissä, mutta Jets oli iloinen Laineen esityksistä, podcastissa arvioitiin.

Jetsin tyytyväisyys kuulostaa kieltämättä ihan pikkuisen yllättävältä. Laine pelasi nimittäin uransa heikoimman runkosarjan taottuaan 82 runkosarjan ottelussa hänen tasolleen vaatimattomat pinnat 30+20=50. Tehotilasto painui sydäntalven lukemiin -24.

LUE LAINEESTA MYÖS:
Kohu Patrik Laineen ympärillä jatkuu – olivatko karut puheet suomalaisen ongelmista vain ovela kikka?