Patrik Berglund pelasi NHL:ssä 11 kautta ennen siirymistään tulevaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjan Djurgårdeniin. Ruotsalaispelaajan ura alkoi varsin erikoisesti, kun hän oli NHL:n varaustilaisuudessa nolossa tilanteessa.

Berglund kertoo Expressenille, että hänelle tuli yllätyksenä, kun hänet kuulutettiin lavalle ykköskierroksella koko tilaisuuden 25. varauksena. Västeråsilainen söi pizzaa, jonka hän ehti heittää syrjään ennen kameroiden tuloa. Huulessa olleelle nuuskalle hän ei ehtinyt kuitenkaan tehdä kiireessä mitään.

− Könysin lavalle, ja yksi kykyjenetsijöistä huomautti, että ”sinulla on nuuska huulessasi”.

St. Louis Bluesin varaus teki NHL:ssä 717 pelissä 326 pistettä. Pitkällä ruotsalaisella oli varaustilaisuudessa pitkät, vaaleat hiukset. Berglundista otettu tulokaskuva oli kuin hiusaineen mainoksesta.

− Minua muistutettiin hiuksistani St. Louisissa koko ajan. Samaa kuvaa oli laitettu monin kappalein ympäri pukuhuoneen seiniä, Berglund muistelee.

Nyt 31-vuotias Berglund palaa Ruotsiin ensi kertaa sitten työsulkukauden 2012−13, jolloin hän naputti Allsvenskanissa kasvattajaseuralleen Västeråsille 32 tehopistettä 30 peliin.

Hän on edustanut Ruotsia aikuisten tasolla olympialaisissa, World Cupissa ja kaksissa MM-kisoissa. Viimeisellä NHL-kaudellaan hän pelasi Buffalo Sabresissa 23 peliä tehoin 2+2. Ennen siirtoaan Buffaloon hän pelasi koko NHL-uransa St. Louisissa.