MTV Uutiset: Kansan sylkykupiksi joutuneelta Lauri Marjamäeltä avautuminen Huomenta Suomessa Leijonat-ajoistaan – ”Kritiikki kohdistuu tulokseen, ei ihmiseen”

© Kuva: Ilari Isotalo
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

Jokerien nykyinen luotsi Lauri Marjamäki avautui Huomenta Suomen (linkki MTV Uutisten juttuun, josta löytyy alkuperäinen video) haastattelussa rajuista tunteistaan maajoukkueen peräsimessä. Hän valmensi Leijonia kaudet 2016-18. Suomi ei saavuttanut Marjamäen alaisuudessa yhtään mitään.

Aika oli Marjamäelle kiehtovaa, mutta samalla rankkaa. Hän kertoo kirjoittaneensa ajatuksia paperille, ja apuna miehellä ovat edelleen urheilpsykologi, työnohjaajia ja muuta tukiverkostoa. Näiden avulla Marjamäki haluaa kehittyä.

– Uskonpuutetta ei ole tullut, mutta riittämättömyyden tunnetta kylläkin. Suhtaudun omiin tekemisiin aika kriittisesti, Marjamäki sanoi Huomenta Suomelle.

Hän osaakin käsitellä palautteen. Ryöppy oli kovaa, kun Suomi hävisi vuoden 2017 MM-kisoissa pronssiottelun Venäjälle ja vuotta myöhemmin puolivälierän katastrofaalisesti Sveitsille.

– On tärkeää ajatella, että kritiikki kohdistuu tulokseen, ei ihmiseen. Tärkeintä on se palaute, joka tulee pelaajistosta.

Kärpissä luotsi voitti kaksi Suomen mestaruutta ennen maajoukkueaikaa, Leijonissa hän oli koko kansan sylkykuppi.

– Pitää seisoa omilla jaloillaan ja sulkea ne ulkokehällä olevat asiat pois.

Luotsi aloittaa Jokerien kanssa kauden perjantaina Vantaan Tikkurilassa pelattavalla harjoitusottelulla.

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!