Winnipeg Jets -hyökkääjä Patrik Laineella ei ilmeisesti mene hyvin joukkueessaan. Aiheen nosti esille Sportsnetin NHL-toimittaja Elliotte Friedman.

Laine ei kuulemma lähtenyt Jetsistä hymyssä suin viime kauden päättymisen jälkeen. Se oli osaksi hänen omaa syytään, koska Laine ei vastannut odotuksiin toivotulla tavalla.

Tottahan se on toki. Suomalainen summasi kolmannella NHL-kaudellaan runkosarjan heikoimmat pinnat. Pisteitä kertyi 82 ottelussa mallia 30+20=50, kun aiemmilla sesongeilla niitä kirjattiin 44+26=70 ja 36+28=64.

– Jetsin kärkipelaajien vaatimustaso on kova. Heidän mukaan kaikkien on hyväksyttävä yhteiset tavoitteet. Nyt on koettu niin, että Laine ei sitoutunut tarpeeksi. Laine piti joitain vaatimuksia naurettavina, toimittaja latasi jutussaan.

Tämä tapaus heijastuu myös sopimusneuvotteluihin. Suomalainen ei ehkä ole umpikujassa, mutta voisi tilanne kaiketi olla parempikin.

Laineen kolmen vuoden tulokaspahvi päättyi menneeseen kauteen ja nyt suomalainen haluaa Friedmanin mukaan muutaman vuoden diilin.

– Hän haluaa lyhyen siltasopimuksen.