Takavuosien NHL-dynastia on mennyt joka asiassa väärään suuntaan – suomalaislupaus palauttaa uskottavuuden ja menestyksen

© Kuva: Getty Images
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

Tuskin monikaan muistaa sitä, miten Los Angeles Kings nousi läntisen konferenssin viimeiseltä sijalta historiansa ensimmäiseen Stanley Cup -mestaruuteen kesällä 2012. Kings hävisi pudotuspeleissä neljä peliä.

Siitä alkoi joukkueen dynastia-aika, joka johti vielä toiseen mestaruuteen kahta vuotta myöhemmin. Kesällä 2014 Kings voitti neljästä sarjasta uskomattomasti kolme game sevenissä. San Josea se kyykytti nousten kolmen tappion jälkeen avauskierroksen sarjan voittoon.

Se siitä menestyksestä. Nyt joukkue on NHL:n surkeimpia sekavan pelitavan, hitaiden jalkojen ja kankean kärjen takia.

Kings on mennyt väärään suuntaan monellakin saralla. Ensinnäkään joukkue ei ole uskottava, kun se hankkii koko ajan nopeutuvassa NHL:ssä kirkkaimmiksi vahvistuksiksi yli kolmekymppisiä betonijalkoja. Vai ovatko esimerkiksi Dion Phaneuf ja Ilja Kovaltshuk muka onnistuneet? Siis pelaajat, joiden piti olla johtajia.

Toimiston väärät peliliikkeet ovat johtaneet tuloksellisesti noloon ryöppyyn. Kaikki kunnia mainituille pelaajille sekä joukkuetta johtaville Anze Kopitarille, Drew Doughtylle ja Jonathan Quickille, mutta nyt LA tarvitsee nuorta voimaa ja jalkaa ratkaisunpaikkoihin. Siihen huutoon vastaa Rasmus Kupari.

Suomalaisen naaraaminen ja häneen kovien odotusten luominen on ensimmäinen oikea asia koko seuralta, mitä se on hetkeen tehnyt. Kopitarin rinnuksiin C:n lyöminen oli sekin kyseenalainen temppu, vaikka slovenialainen paukuttikin kaudella 2017-18 hävyttömät 92 pinnaa kipparina.

Kuparista on helppoa luoda mielikuva, jossa hän viilettää menemään kuin VR parhaimmillaan ja painaa tasakentällisin sekä ylivoimalla maaleja yllättävästäkin paikoista. Suomalainen ei ehkä ole aivan kirkkain tähti pisteiden valossa, mutta oleellisemmat seikat ovatkin muualla.

Tänä ja viime vuonna pienemmällä numerolla Losiin on napattu vain juhannuksen vitosvaraus, jenkkisentteri Alex Turcotte.

Kesän 2018 Kingsin korkein varaus on parhaimmillaan pelaaja, joka A. todistaa LA:n onnistuneen edes kerran hankkimaan sellaisen pelaajan, jota nyky-NHL vaatii ja B. palauttaa panoksellaan Los Angelesin pudotuspeleihin.

Jos teksti kuulostaa liikaa Kuparia kehuvalta, niin käännetäänpä pallo toisin päin. Miksei hän ottaisi roolia tuloksenteossa? Ei hänen urallaan ole vielä mikään viitannut siihen, että kehitysaskeleet stoppaisivat. Kings on muutenkin niin syvällä, ettei Kuparin tarvitse välttämättä tehdä mitään maagisia taikatemppuja ollakseen pelastaja.

LUE MYÖS:
Pelastaako suomalainen ykköskierroksen varaus syvälle uponneen NHL-joukkueen? ”Suuria toiveita hänen suhteen”


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!