Taiturimainen NHL-hyökkääjä lopettaa pitkän peliuransa – löysi uuden työn: ”Haluan yrittää sitä”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä 534 ottelua pelannut hyökkääjä Mikhail Grabovski julkisti maanantaina päättävänsä peliuransa lopullisesti.

Viittä eri NHL-seuraa (Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Washington Capiltals, New York Islanders ja Vegas Golden Knights) urallaan edustanutta valkovenäläistä ei olla nähty kaukaloissa sitten vuoden 2016, kun hän kärsi pahan aivotärähdyksen. Grabovskin jättimäinen 5,5 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyi vasta viime kesällä.

35-vuotiaalla mailataiturilla on jo se selkeä tavoite peliuran jälkeiselle elämälle.

– Valko-Venäjän faneille julkistan virallisesti, että peliurani on nyt päättynyt. Kotiin jääminen ei ole minulle paras vaihtoehto, sillä haluan tehdä sellaisia asioita, joita pelaajauralla ei pystynyt tekemään. Haluan yrittää valmentamista, Grabovski kertoi AllHockey.ru-sivuston mukaan.

Grabovski aloittaa ensi kaudella uudet tehtävänsä Dinamo Minskin apuvalmentajana.

– Olemme tunteneet Minskin päävalmentajan Craig Woodacroftin kanssa toisemme jo pitkään. Olemme pitäneet vuodesta 2014 asti jääkiekkoleiriä lapsille. Tiedän miten hän johtaa peliä, valmistelee joukkueen, Grabovski sanoi.

LUE MYÖS: NHL-seura kielsi 5 miljoonan dollarin taiturin matkan MM-kisoihin – ura katkolla: ”Minulla ei ole mitään asiaa NHL:ään”