Hyökkääjä Mihail Grabovski kärsi vakavan aivotärähdyksen vuoden 2016 maaliskuussa, kun hän edusti vielä New York Islandersia.

34-vuotias valkovenäläinen ei ole pelannut vakavan loukkaantumisensa jälkeen yhtään ottelua NHL:ssä tai muussakaan sarjassa.

Grabovski kaupattiin viime kesänä Vegas Golden Knightsiin ihan vain pelkästään hänen suuren viiden miljoonan dollarin vuosipalkkansa takia, jotta Golden Knights pääsee helpommin palkkalattian yläpuolelle.

Grabovskin sopimus päättyy tähän kauteen, mutta hän ei näe uransa jatkuvan NHL:ssä.

– On selvää, että minulla ei ole mitään asiaa NHL:ään. Voisin ehkä kokeilla KHL:ää, mutta mitä varten tekisin sen? Ensinnäkin, minun pitäisi pelata jostain panoksesta, eikä KHL tarjoa sitä. Toiseksi, jos eläisin yksin niin ottaisin sen riskin ja lähtisin pelaamaan, mutta minulla on nykyään perhe, josta pitää huolehtia, Grabovski kertoo venäläislehti PressBallin haastattelussa.

– En tiedä vielä mitä tuleman pitää. New York Islandersista tarjottiin minulle pelaajatarkkailijan tehtäviä. Katsotaan asiaa.

Grabovski oli suunnitellut jo pelaavansa Tanskan MM-kisoissa, mutta hän ei lopulta saanut seuraltaan lupaa siihen.

– Oletin aluksi, että voisin pelata MM-kisoissa Valko-Venäjän joukkueessa. Mutta Golden Knights ei ollut mielissään siitä asiasta ja nyt oloni on aika erikoinen, yli 500 NHL-ottelun konkari paljastaa.

– Normaalisti oloni on aivan kunnossa, mutta sitten kun alan tekemään töitä niin minun paikkojani alkaa särkemään. Lääkärit sanoivat yhteen ääneen, että tilaani on vaikeaa arvioida. Ja kun puhuin normaalista voinnistani, tarkoitin, että kävely tai muu liikunta onnistuu. Mutta kun alan tekemään vaikeampia asioita niin…