Suomalaisen Cup-voittajan ura uuteen liitoon? Lähtee taistelemaan paikasta NHL-menestyjän rosteriin muun muassa maanmiehensä kanssa

© Kuva: Getty Images

Olli Määtän elämässä kääntyi äskettäin tyystin uusi sivu. Pelaaja vaihtoi Pittsburgh Penguinsin Chicago Blackhawksiin, ja nyt kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja kilpailee peliajasta uudessa työnantajassa NHL:n suomenkielisen sivuston arvion mukaan Connor Murphyn, Gustav Forslingin, Carl Dahlströmin ja Slater Koekkoekin kanssa.

Kilpailijoihin mukaan voinee laskea myös Henri Jokiharjun. Blackhawksin GM Stan Bowman kertoi sivustolle pitävänsä Määtän pelistä kokonaisuutena.

– Hän löytää hienosti vapaat kaverit ja saa toimitettua kiekkoa nopeasti eteenpäin. Ollin suurin vahvuus on kuitenkin hänen kykynsä pelata luotettavaa puolustuspeliä. Meillä oli siinä puutteita viime kaudella, joten hänestä on meille apua. Hän on nuori kaveri, mutta uskon hänen sopivan joukkueeseemme mainiosti.

Bowman lisäsi, että Määtässä on monta asiaa, joista voi pitää – siitäkin huolimatta, ettei pakki ehkä ole aivan lunastanut viime vuosina niitä odotuksia, joita joku saattoi kaivata.

– Hän on ollut viime kausina vahva ja luotettava puolustaja. Hän ei välttämättä jakele mustelmia, mutta hän osaa pelata mailallaan aktiivisesti ja blokata laukauksia. Lisäksi hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös erikoistilanteissa.

– Pittsburghilla on kuitenkin riveissään hyökkääviä huippupelaajia, joten Olli ei saanut paljon ylivoimaminuutteja. Häntä käytettiin enemmän alivoimamiehenä, ja sitä joukkueemme haluaa kehittää tänä vuonna. Sen voi tehdä monin eri tavoin, ja erikoistilannekokemusta omaavien pelaajien hankkiminen auttaa meitä tavoitteen saavuttamisessa.

Määttä osasi kertoa sen, mitkä arvot Chicagon tekemistä leimaavat.

– Blackhawks haluaa voittaa. Tiedän, että siinä seurassa tunnetaan ylpeyttä, eikä heille riitä kauden päättyminen runkosarjaan. He haluavat olla parempia, ja olen siitä tyytyväinen.

Menestymiseen on monia saloja, mutta joukkueessa etenkin hyökkäyspää on timanttista luokkaa. Sen kärkinimiä ovat esimerkiksi Patrick Kane, Jonathan Toews, Alex DeBrincat ja uusi kasvo Dylan Strome.

– Chicagon hyökkäyspäässä on huipputaitavia pelaajia. Minun tärkein tehtäväni on pelata luotettavaa ja yksinkertaista peliä. Yritän saada kiekon haltuun ja toimittaa sen hyökkääjille sekä nousta tukemaan hyökkäyksiä, kun se on mahdollista.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½