Sinnekö menivät Kaapo Kakon saumat ykkösvaraukseen? Asiantuntija kommentoi: ”Tiedän, että jotkut antavat pienen edun Hughesille puhtaasti siksi, että…”

© Kuva: Getty Images

Kanadalainen englanninkielinen televisiokanava TSN kävi vielä kerran läpi NHL:n viikonlopun varaustilaisuuden ennakkoarvioita eräässä jutussaan. Aviisi vertaili kuumaa puheenaihetta, eli Jack Hughes vastaan Kaapo Kakko.

Pelaajat napataan NHL:ään juhannuksena ykkösenä ja kakkosena.

– Kakko on isompi, vahvempi ja soveltuu paremmin pelaamaan ammattilaiskiekkoa. Hän on dominoiva pelaaja kulmapeleissä. Hän on maalintekijä, mutta hän on myös luova pelintekijä. Hänestä tulee ykkösketjun NHL-laituri, jolla on kokoa, voimaa ja taitoa, eräs pelaajatarkkailija arvioi Kakkoa.

Oletus on, että Hughes menee ykkösenä ja Kakko toisena.

Marginaaliset erot

Kuten viime aikoina on nähty, on ero pelaajien välillä marginaalinen. Valinta ykkösenä nappaavalla New Jersey Devilsillä ei ole helppo.

- Ero on todella pieni Hughesin ja Kakon välillä. Jopa liian pieni tehdäkseen valintaa.

Yksi asia saattaa kääntää draftin jenkin eduksi.

- Kolikonheittoa. Ero on niin pieni. Tiedän, että jotkut antavat pienen edun Hughesille puhtaasti siksi, että hän on keskushyökkääjä ja Kakko pelaa laidassa, ja Hughes on ollut oletettu ykkösvaraus koko kauden.

Lähteet: TSN, Ilta-Sanomat