Olisitko uskonut tähän? Kultaleijonien superyllättäjä murtautunut NHL:n porteille uskomattomaan tahtiin

© Kuva: Getty Images

Liigajoukkue KalPasta maajoukkueeseen murtautunut ja upean kautensa maailmanmestaruuteen päättänyt Eetu Luostarinen kirjoitti äskettäin NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Parikymppinen sentteri haluaa yksiselitteisesti olla Canesin pelaavassa kokoonpanossa tulevaisuudessa.

NHL-sopimuksen allekirjoittaminen ei ollut Slovakian MM-kisoissa loukkaantuneen pelaajan mielessä esimerkiksi ennen kautta.

– Pelasin henkilökohtaisella tasolla hyvän kauden ja kauden edetessä alkoi tuntumaan siltä, että sopimuksen saaminen voisi olla mahdollista jo tänä keväänä.

Stepit ovat olleet huimia. Hyökkääjä takoi KalPassa 54 peliin upeat tehot 15+21=36. Vielä pari kautta sitten maailmanmestari pelasi B-junnuissa ja sittemmin vuotta vanhemmissa junioreissa.

Tommi Miettistä on siitä kiittäminen, että se jopa hieman tyrkytti minua liigatason peleihin. En osannut silloin yhtään odottaa, että nousisi noin nopeasti A-nuorista suoraan Liigaan, onneksi oma tekemisen taso riitti ja se antoi itseluottamusta myös tulevaan.

Luostarisen mieleen jäivät kuopiolaispaidasta eniten parin vuoden takainen liigahopea sekä A-nuorten Suomen mestaruus ja Spengler Cupin voittaminen.

Myös nouseminen maajoukkueeseen oli luonnollisesti ylpeyden aihe.

– Se tuntui mukavalta, kun sai ensimmäisen kutsun A-maajoukkueeseen EHT:lle, mutta en todellakaan osannut odottaa MM-kisajoukkueessa pelaamista. Siihen päälle vielä maailmanmestaruus, niin jäihän siitä aika upeat muistot mieleen.

Lähde: KalPan nettisivut