Liigasta tutun kulttihyökkääjän tulevan kauden seura selvillä: ”Tavoitteena toinen mestaruus”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigastakin tutun hyökkääjä Siim Liivikin kiekko-ura jatkuu Keski-Euroopassa.

Päättyneellä kaudella Klagenfurter AC:n paidassa monikansallisen EBEL-liigan mestaruutta juhlinut ja fanien suosikiksi noussut ”Märkä-Simo” on tehnyt itävaltalaisjoukkueen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

– Annoin GM:lle pientä painetta mestaruusjuhlissa, kun oma sopimus tuli lavalla puheeksi. Fanien meteli oli sen verran kova, että diili tehtiin lähes samantien juhlien jälkeen. Kyseessä on mieletön kiekkokaupunki ja organisaatiossa on asiat kohdillaan, joten fiilikset ovat erinomaiset. Ykköstavoitteeni oli jatkaa Klagenfurtissa, Liivik kommentoi Unibetille.

Klagenfurter AC:n päävalmentajana jatkaa joukkueen mestaruuteen luotsannut Petri Matikainen.

– Oma ja joukkueen ehdoton tavoite on EBEL-liigan mestaruuden uusiminen. Myös CHL kiinnostaa Keski-Euroopassa enemmän kuin Suomessa ja on meidän joukkueelle tosi tärkeä juttu ensi kaudella. On mahtavaa päästä pelaamaan myös Suomeen, hyökkääjä luettelee syitä jatkosopimuksen taustalla

Henkilökohtaisella tasolla miehen tavoitteena on pelata jälleen ehjä kausi.

– Haluan pysyä terveenä ja auttaa taas nuoria jätkiä eteenpäin joukkueessa. Ja pysyä tietysti myös vastustajien ja heidän faniensa ihon alla. Treenaan vielä heinäkuun ajan omatoimisesti Helsingissä ennen paluuta Itävaltaan, ja muuten kesään kuuluu muun muassa ensi viikolla käynnistyvä nuorten jääkiekkoleiri Tallinnassa, leirin perustaja Liivik kertoo.