Leijonien mukana sensaatiomaisesti kautensa MM-kultaan päättänyt maalivahti Kevin Lankinen on jo alkanut valmistautumaan tulevaa NHL-kautta varten.

Viime kaudella AHL:n ja ECHL:n välillä pompotellut nuorukainen tähtää varmasti huikeiden MM-kisojen siivittämänä NHL-paikkaa Chicago Blackhawksin rosterista.

Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä Blackhawksilla on monta maalivahtia taistelemassa samasta 35-vuotiaan Corey Crawfordin kakkosmiehen tontista.

Lankisen suurimpia kilpailijoita NHL-paikasta ovat Colin Delia, sopimukseton Anton Forsberg sekä mahdollisesti KHL:stä NHL:ään siirtyvä Ivan Nalimov.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers näkee, että Delia on tästä nelikosta kaikista vahvimmilla NHL-paikan suhteen, mutta Lankisen yllätysmahdollisuutta ei ole poissuljettu.

– Lankisella on ulkopuolinen mahdollisuus työntää Colin Delia ulos kakkosmaalivahdin tontilta, jos hän loistaa harjoituskaudella. Uskon silti, että hän aloittaa kautensa AHL:ssä ykköstorjujana, Powers kirjoitti artikkelissaan.

LUE MYÖS: Järkälemäinen maalivahtilupaus antaa näyttöjä Tapparalle – varattiin NHL:ään kolme vuotta sitten

LUE MYÖS: Tajuton vuosipalkka! Arvio: Mikko Rantanen allekirjoittaa jättimäisen NHL-diilin