KOSICE. Jääkiekon MM-kisat jatkuivat perjantaina komealla yllätyksellä, kun turnausisäntä Slovakia yllätti USA:n tähtisikermän kotiyleisön huutomyrskyn keskellä lukemin 4-1.

Ottelu oli kotijoukkueelta vahva. Ryhmä karkasi toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle – ja piti siitä loppuun asti kiinni.

– Tämä oli tiukka peli. USA pelasi ensimmäisen erän hyvin. Toisessa erässä paransimme peliämme ja teimme kaksi maalia. Se käänsi varmasti pelin He olivat ehkä shokissa. Me pelasimme sydämellä ja taistelimme loppuun asti, Slovakian NHL-konkari Ladislav Nagy summasi SuomiKiekko-sivustolle.

Kosicen areenalla oli läpi ottelun järkyttävä meteli. 39-vuotiaalle Nagylle tilanne on erityinen – kotikaupungissa MM-kisat toivat pintaan monenlaisia tunteita.

– Tämä on uskomatonta. Minulla on niin paljon tuttuja ja perhenjäseniä katsomossa. Ja tunnelma on ällistyttävä – tämä yleisö on meille kuudes kenttäpelaaja. He huusivat täydet 60 minuuttia. Meille tuli pelissä huonoja hetkiä – ja pelasimme heikosti. He pitävät silti möykkää ja huusivat läpi ottelun.

Slovakian joukkue ei ehdi kauaa juhlia makeaa voittoa. Ryhmä jatkaa pelejään jo lauantaina – ottelulla Suomea vastaan. Tuo ottelu alkaa kello 21.15.

– Me menemme hotelliin, syömme hyvin ja otamme yhdet oluet. Heh, sitten nukkumaan – tämä on suunnitelma, Nagy kiteytti leveä virne kasvoillaan.

LUE MYÖS: Vuolaat kehut! NHL-huippuvahti ällistelee Kaapo Kakon unelmamaalia: ”Luulin jo pysäyttäväni hänet”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo